eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Mick Schumacher, a Haas német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának otthont adó Yas Marina versenypályán tartott sajtótájékoztatón 2022. november 17-én. A futamot november 20-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Megvan a "kis Schumi" új F1-es ülése!

Kikerült a Ferrari versenyzőakadémiájáról és a Mercedes Forma-1-es csapatának tartalékpilótája lett Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

A német istálló bejelentése szerint a 23 éves versenyzővel a következő idényre kötöttek szerződést, így az ifjabb Schumacher minden versenyhétvégére elutazik majd és szükség esetén helyettesíteni tudja a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamiltont vagy George Russellt. Mick édesapja a 2006-os első visszavonulását követően 2010-ben a Mercedes színeiben tért vissza az F1-be, és egészen 2012 végéig versenyzőként segítette a gyári csapat munkáját.

"Mick egy tehetséges, nagy munkabírású versenyző, aki nyugodt és megfelelő hozzáállású, mindemellett éhes a tanulásra és a fejlődésre" - kommentálta a bejelentést Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A Ferrari, néhány órával a Mercedes közleménye előtt jelentette be, hogy megszakítja a négy éve tartó együttműködést Schumacherrel,

aki az elmúlt két idényben az egyesült államokbeli Haas istálló színeiben versenyzett a Forma-1-ben. A 2020-as Forma-2-es bajnok eddig 43 F1-es futamon indult, összesen 12 vb-pontot szerzett, legjobb eredménye pedig egy hatodik hely volt.

A Haas a mostani szezon végén jelentette be, hogy nem hosszabbít Schumacherrel, akinek a helyére honfitársát, a rutinos Nico Hülkenberget szerződtette 2023-ra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×