eur:
394.96
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
DOHA, QATAR - NOVEMBER 18: Fans observe a mural of football legend Pele ahead of the FIFA World Cup Qatar 2022 on November 18, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)
Nyitókép: Buda Mendes/Getty Images

Friss hír Pelé állapotáról

Kylian Mbappé, a világbajnoki mezőny legértékesebb játékosa szombaton szép gesztust tett, „Imádkozz a Királyért” – írta a közösségi médiában. Brazíliai hírek szerint Pelé, a háromszoros világbajnok állapota valamelyest javult az elmúlt 24 órában, noha a helyzet még mindig nagyon súlyos.

A szurkolók a brazilok pénteki mérkőzésén egy óriási transzparenssel kívántak jobbulást a futball királyának, Dohában az egyik torony világító fényreklámja ugyanezt az üzenetet közvetítette. A világ aggódik Peléért. Mbabbé üzent, Jürgen Klinsmann, Niclas Otamendi, Harry Kane és még jó néhány sztár írt bátorító sorokat vagy, mondott bátorító mondatokat.

A Sao Pauló-i kórház azt közölte, hogy „még mindig kezelés alatt áll, állapota továbbra is stabil".

Az Instagramon Pelé üzent, persze, azt nem tudni, hogy nem valaki a nevében tette-e ezt meg: „Barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni és pozitívnak tartani – szól az üzenet. – Erős vagyok, sok reménnyel. Szeretnék köszönetet mondani az egész orvosi és ápolói csapatnak az ellátásért, amit kaptam. Nagyon hiszek Istenben, és minden szeretetüzenet, amit tőletek kapok a világ minden tájáról, feltölt energiával. Ahogyan Brazíliát is nézni, a világbajnokságon!”

Fabio Nasri endokrinológus, Rene Gansl onkológus és Miguel Cendoroglo Neto, az Albert Einstein kórház orvosi és kórházi szolgáltatásokért felelős igazgatója-felügyelője nyilatkozatot adott ki, amely szerint „Edson Arantes do Nascimento múlt kedden (november 29-én) került az Israelita Albert Einstein Kórházba a 2021 szeptemberében azonosított vastagbéldaganat kemoterápiás kezelésének felülvizsgálatára. Még mindig kezelés alatt áll, egészségi állapota továbbra is stabil.

Jól reagált a légúti fertőzések ellátására is, állapota az elmúlt 24 órában nem romlott”

– olvasható a brazil sportnapilapban a Lancéban.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×