eur:
393.28
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Hunskate

Itt az első magyar nemzetközi versenymérleg a Liu testvérek nélkül

Bormióban, Olaszországban versenyzett a magyar short track-küldöttség.

November 11. és 13. között Olaszország legészakibb része, Bormio adott otthont a 30. Alta Valtellina Trophynak, melyen népes magyar short track küldöttség vett részt.

A háromnapos nemzetközi felkészülési versenyről összesen 51 medáliával – 21 aranyéremmel, 18 ezüstéremmel és 12 bronzéremmel – tértek haza a mieink. Az érmek mellett több pályacsúcsot és országos csúcsot is megdöntöttek a magyar versenyzők.

Bánhidi Ákos, az olimpiai keret szakmai vezetője elégedetten értékelte a viadalt és a látottakat.

„Az érmek számától függetlenül örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a magyar versenyzők domináltak Bormióban. Nagyon jó volt látni a fiataloknál azokat a jeleket, melyek azt tükrözik, hogy ki hol tart, kinek milyen a korcsolyatechnikája, kiből lehet jó versenyző, és büszke vagyok arra, hogy a mieink ilyen tekintetben is élen jártak. Az, hogy a világversenyeken mikor lehet ezekből reményeket és eredményeket kovácsolni, illetve elérni, az más kérdés, de ez mindenféleképpen biztató és jó látni a feltörekvő utánpótlást. A hölgyek nem vettek részt az októberi, hollandiai Invitation Kupán, így nekik nagyon jól jött ez a verseny, hogy élesben is megméressék magukat, a fiúknak pedig egy újabb lépcsőfok volt a felkészülésükben” – összegzett Bánhidi Ákos a szövetség közleménye szerint.

A teljes eredménysor ITT érhető el.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×