eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lausanne, 2016. augusztus 25.Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor fellebbezési tárgyalására érkezik a lausanne-i nemzetközi Sport Döntőbíróságra (CAS) 2016. augusztus 25-én. A korrupcióval vádolt Blattert hat évre tiltották el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nyitókép: Valentin Flauraud

Nem akárki mondja, hogy hiba volt Katarnak foci-vb-t adni

Az az ember, aki a FIFA-t vezette az odaítéléskor.

Hiba volt Katarnak adni a labdarúgó-világbajnokság rendezését - vallotta be a nemzetközi szövetséget (FIFA) a 2010-es odaítéléskor vezető svájci Joseph Blatter.

"Katar egy hiba. Rossz döntés volt, amelyért én voltam a felelős, mint az akkori elnök" - fogalmazott a 86 esztendős egykori sportvezető a svájci Tages Anzeigernek adott nyilatkozatában.

A jövő vasárnap kezdődő, elsőként a Közel-Keleten sorra kerülő vb odaítélése óta számos téma kapcsán kap kritikákat, így a hiányos infrastruktúra, a korrupciógyanú, az emberi jogi kérdések és a stadionokat építők rossz munkakörülményei miatt is.

"Ez egy túl kicsi ország, a labdarúgás és a világbajnokság túl nagy a számára" - szögezte le Blatter a kevesebb mint 3 millió lakosú arab ország kapcsán.

Egyúttal megismételte azon állítását, miszerint az akkori francia elnök, Nicolas Sarkozy nyomást gyakorolt az európai szövetséget (UEFA) vezető Michel Platinire, hogy az utolsó körben 14 voksot bezsebelő Katart támogassa a 8 szavazatot kapó Egyesült Államokkal szemben.

Blatter 1998-tól 2015-ig irányította a FIFA-t. Ezt követően korrupciós ügyek miatt eltiltották. A svájci szövetségi büntetőbíróság nyáron Platinivel együtt felmentette azon vád alól, hogy megkárosították a FIFA-t kétmillió svájci frankkal, amelyet Platini 2011-ben kapott az 1998 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×