eur:
390.04
usd:
364.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Gulyás Pétert, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik helyén végzett Telekom Veszprém játékosát búcsúztatják a Veszprém Aréna előtti téren rendezett ünnepségen 2017. június 5-én. Az együttes előző nap 34-30-ra győzte le a spanyol Barcelona csapatát a kölni négyes döntőben, így a magyar bajnok három ezüst után története első bronzérmét szerezte a BL-ben.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

14/14-es szériával kezdte az idényt a Veszprém, de ez sem elég

Gulyás Péter, a férfi kézilabdacsapat edzője szerint lesznek középcsapatok, amelyek elkapják majd a nagyokat, nem csak a BL-ben, de a bajnokságban is.

A Veszprém férfi kézilabdacsapata szeptember elején megnyerte a SEHA Ligát, majd két fontos győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája új idényét. A magyar bajnokságban is hibátlan a csapat, a legutóbbi fordulóban ötgólos hátrányból fordítva 42-32-re verte a Tatabányát.

Gulyás Péter edző az InfoRádióban úgy fogalmazott, még sok munka van hátra, elsősorban az egymás mellett játszó társak játékkapcsolatán kell javítani, és a védekezést kell még csiszolni.

"Alakulunk, és amit gyakorlunk, azt nagyságrendileg viszontlátjuk a pályán" – foglalta össze.

A jó szezonkezdetnek szerinte mindig nagy szerepe van az idény szempontjából, az eddigi 14 mérkőzésből 14-et nyertek a nyári felkészülés óta.

A tatabányai hullámvölgyre külön kitért.

"Egy kalandos utazásból értünk haza Portugáliából, egy edzésünk volt a mérkőzés előtt, de a játékosok mentalitása az első félidő derekától megváltozott, szorosabb lett a védekezés és feljavult a kapusteljesítmény is. Hozzá kell tennem, a Tatabánya kiválóan kézilabdázott, a hibáinkat mind kihasználta, sokat tanultak a felek a mérkőzésből."

Hogy az idényben a középcsapatok meg tudják-e majd szorongatni a Veszprémet, arra azt felelte, mindig csak a következő mérkőzésre fókuszálnak, most a Bukaresttel játszanak a BL-ben, a hétvégén a Gyöngyössel a bajnokságban.

A bajnokság sokat erősödött, a középmezőnyben is komolyan kell venni mindenkit,

mert bármilyen csapat fáradtan vagy rossz szériában, nemzetközi kupamérkőzést követően mindig nagyon nehéz meccset játszik. Oda kell figyelni" – figyelmeztetett

Óva intett mindenkit, aki úgy gondolja, hogy a BL-nyolcasuk egy "gyenge csoport".

"A BL-ben nincs ilyen, a Kiel is kikapott a Celje otthonában, ez mindenkinek szemet felnyitó eredmény. Minden pontnak nagy jelentősége van, a kis csapatok pedig olykor-olykor el fognak verni nagyobb csapatokat, ez a bajnokságban is így lesz" – jósolt Gulyás Péter.

A védekezés és a lerohanás szerinte már nagyon alakul a csapatnál, a visszarendeződés és a támadás viszont akadozik, e két téren vár előrelépést, és az új játékosok beépülése is időbe kerül még.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×