eur:
387.82
usd:
358.31
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Mészáros Krisztofer talajgyakorlata a férfi tornászok döntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én.
Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Torna-Eb: Mészáros Krisztofer ezüstérmes talajon

Egy tizedet javított selejtezős eredményén a döntőben.

Mészáros Krisztofer ezüstérmet nyert talajon a müncheni multisport Eb keretein belül rendezett torna Európa-bajnokságon.

A felnőtt szerdöntők egyetlen magyar résztvevője - aki egyéni összetettben és a csapattal is hatodik volt - a csütörtöki selejtezőből 14,500 ponttal, a második legjobb eredménnyel került a talaj fináléjába.

Vasárnap elsőként mutatta be gyakorlatát, mégpedig nagyon magas színvonalon. Ugrásai látványosak, érkezései pedig pontosak voltak, egyetlen elemnél mutatott minimális bizonytalanságot kis karkörzéssel. Produkciójára egy tizeddel többet kapott, mint a selejtezőben, 14,600 pontos eredményét pedig csak a hetedikként következő, tavaly Tokióban olimpiai bajnok izraeli Artem Dolgopyat tudta felülmúlni.

A harmadik helyen a brit Jarman Jake végzett.

"Nagyon boldog vagyok, el se tudom mondani mennyire – idézte a szövetség közleménye a Győri AC tornászát, aki első felnőtt Eb-érmét szerezte szerfináléban, egyben a magyar tornasport első Eb-ezüstjét nyerte talajon. – Szerencsére jól tudtam aludni, és reggel úgy keltem, hogy ezt a mai napot megnyomjuk. Úgy voltam vele, hogy ha a selejtezőben a második, a csapatdöntőben a harmadik legerősebb gyakorlat volt az enyém, miért ne lehetne ma is ugyanilyen jó? Elsőnek szólítottak, amit annyira nem szoktam szeretni, de bíztam magamban és gyakorlatomban is. Amikor megláttam a pontszámomat, reméltem, hogy elég lesz egy bronzéremhez, mert sok jó tornász volt még utánam..."

Mészáros csapatban 2020-ban már volt Eb-bronzérmes, a magyar férfi tornasportban pedig eddig Gál Róbertnek (2005, Debrecen) és Guczoghy Györgynek (1983, Várna, 1987, Moszkva) volt Eb-bronzérme talajon.

A junioroknál Molnár Botond – az egyéni összetett megnyerése után – ugrásban harmadikként végzett a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

Férfi talaj

1. Artem Dolgopyat (Izrael) 14,966 pont

2. Mészáros Krisztofer 14,600

3. Jarman Jake (Nagy-Britannia) 14,433

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×