eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin
HELSINKI, FINLAND - AUGUST 09: Luka Modric of Real Madrid reacts during the Real Madrid CF training session and press conference ahead of the UEFA Super Cup Final 2022 at Helsinki Olympic Stadium on August 09, 2022 in Helsinki, Finland.  (Photo by Alex Grimm/Getty Images )
Nyitókép: Alex Grimm

Rég nem csinált ilyet a Real Madrid

Nagyon sima győzelmet aratott a Real Madrid a La Ligában: Vigóban 4–1-re verte a Celtát. Carlo Ancelotti együttese tavaly november óta először szerzett négy gólt idegenbeli bajnoki találkozón.

Casemiro távozása után Ancelotti – Luka Modrić mellé – két francia középpályást állított a kezdő tizenegybe, Aurélien Tchouaménit és Eduardo Camavingát. Egy harmadik francia (sőt, játszott még Ferland Mendy is…), Karim Benzema szerzete a mérkőzés első gólját, egy kezezés után, büntetőből.

A Celta azt még, ugyancsak tizenegyesből, Iago Aspas révén kiegyenlítette, de aztán már csak a Madrid volt a pályán: Modrić, majd az ő passzából Vinícius Junior, végül Federico Valverde is szerzett gólt. Az utolsó percekben Eden Hazard – akinek átengedte Benzema a lövés lehetőségét – kihagyott egy tizenegyest.

  • Modrić sorozatban a tizenegyedik La Liga-idényében szerzett gólt, mindegyikben, amióta a Tottenhamtől a Madridhoz igazolt. Az eddigi góljait több mint felét a tizenhatoson kívülről vágta be, a mostanit körülbelül húsz méterről.
  • Fede Valverde a hetedik gólját lőtte a spanyol élvonalban, mindegyiket más-más stadionban.
  • 2015 januárja óta először fordult elő idegenbeli bajnokin, hogy a Madrid rúgott is és kapott is gólt büntetőből.
  • A csapat 2021 novembere óta először nyert vendégként a La Ligában négy gólt szerezve.
  • Carlo Ancelotti a kezdő tizenegybe mindössze egy spanyolt (Dani Carvajal) állított, a szerepet kapó öt cserejátékosból ellenben három (Dani Ceballos, Lucas Vazquez és Marco Asensio) spanyol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×