eur:
392.84
usd:
367.95
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Andreas Nilsson, Gasper Marguc és Lékai Máté (b-j), a vesztes veszprémi csapat tagjai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a harmadik helyért játszott Telekom Veszprém és a német THW Kiel mérkőzés után Kölnben, a Lanxess Arenában 2022. június 19-én. A Telekom Veszprém 34-34-es rendes játékidőt követően hétméteresekkel kapott ki.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Elhagyhatja Magyarországot a Veszprém volt csapatkapitánya

A lengyel sajtó már konkrétumokról is tud Lékai Máté sorsát illetően.

Sajtóértesülések szerint Lékai Máté nyolc év után távozhat a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatától és a lengyel Orlen Wisla Plocknál folytathatja pályafutását.

A lengyel Sportowe Fakty című hírportál szerint már a Bajnokok Ligája júniusi négyes döntője előtt is hallani lehetett a 34 éves irányító esetleges klubváltásáról, de ez akkor még csak vágyálomnak tűnt a lengyel együttes számára, most viszont felerősödtek az erről szóló hírek. Ezt igazolja az RT Handball nevű oldal értesülése is.

Lékai távozását indokolhatja, hogy az egy évvel ezelőtt kinevezett Momir Ilic vezetőedzőtől meglehetősen kevés játéklehetőséget kap Veszprémben. A bajnoki döntő visszavágóján nem szerepelt csapata keretében, a BL-elődöntőre ugyan benevezték, de nem lépett pályára.

A Sportowe Fakty cikke szerint szenzációs lépés lenne a Lengyel Kupa-győztes klub részéről Lékai megszerzése, hiszen ő lenne az elmúlt évek egyik legjelentősebb erősítése Plockban. A csapatnak azért van szüksége irányítóra, mert a spanyol Niko Mindegia térde súlyosan megsérült, és legkorábban a következő szezon második felében térhet vissza a pályára. A posztján a volt szegedi orosz Dmitrij Zsitnyikov, valamint a Veszprémtől kölcsönbe érkezett Fazekas Gergő vár bevetésre, de az együttesre a korábbinál nagyobb terhelés vár a következő hónapokban, hiszen újra elindulhat a Bajnokok Ligájában.

A 147-szeres válogatott Lékai régebben a PLER KC, a Pick Szeged, valamint a szlovén RK Celje játékosa volt, a veszprémieket 2014 óta erősíti. A Wisla Plock spanyol vezetőedzőjével, Javier Sabatéval a magyar válogatottnál és Veszprémben is dolgozott együtt. A jelenlegi szerződése jövő nyárig szól, ám a cikk szerint ennél is komolyabb akadálya lehet a klubváltásnak, hogy a felesége, Kiss Ramóna televíziós műsorvezető a munkája miatt nem tudna az irányítóval tartani Lengyelországba.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×