eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György
DALLAS, TEXAS - MAY 24: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks celebrates a basket during the second quarter against the Golden State Warriors in Game Four of the 2022 NBA Playoffs Western Conference Finals at American Airlines Center on May 24, 2022 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Tom Pennington/Getty Images)
Nyitókép: Tom Pennington/Getty Images

NBA-sztár is játszik a magyarok ellen

Az észak-amerikai liga (NBA) egyik legnagyobb sztárja, Luka Doncic is pályára léphet a magyar férfi kosárlabda-válogatott ellen a szeptemberi Európa-bajnokságon.

Több NBA-csillag, köztük a Dallas Mavericks szlovén ásza is megerősítette, hogy részt vesz az Eb-n - közölték a szervezők.

Doncic 23 éves létére már háromszoros NBA All Star-válogatottnak, Európa-bajnoknak, Euroliga-győztesnek és háromszoros spanyol bajnoknak mondhatja magát. A címvédő szlovénok szeptember 3-án csapnak össze a magyarokkal Kölnben.

Ugyancsak ott lesz a négy országban sorra kerülő kontinenstornán az elmúlt két NBA-idény legjobbjává (MVP) választott szerb Nikola Jokic, továbbá a szintén kétszeres MVP görög Jannisz Antetokunmpo is.

A rendezők közölték, hogy már több mint 150 ezer jegy kelt el a koronavírus-járvány miatt tavaly őszről elhalasztott, 41. Eb-re, amelynek négy házigazdája Németország, Csehország, Olaszország és Georgia lesz szeptember 1. és 18. között. A csoportmérkőzésekre Kölnben, Milánóban, Tbilisziben és Prágában kerül sor, a végjátéknak Berlin ad otthont.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese Kölnben csap majd össze sorrendben a bosnyákokkal, a címvédő szlovénokkal, a világbajnoki bronzérmes franciákkal, a litvánokkal és a házigazda németekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×