eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Holló Balázs a 400 méteres férfi vegyesúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. Holló Balázs egyéni csúccsal döntős 400 méter vegyesen.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Döntős a két magyar gyorsváltó, óriási egyéni csúcs a Duna Arénában

Holló Balázs 400 méter vegyesen, valamint férfi és a női 4x100 méteres gyorsváltó is ott lesz a budapesti úszó-világbajnokság nyitónapjának esti döntőiben. Hosszú Katinka sikerrel vette az első akadályt.

A vizes világbajnokság úszóversenyeinek első számában, 200 méter női vegyesen Hosszú Katinka és Sebestyén Dalma is elődöntőbe jutott. A háromszoros olimpiai bajnok, nyolcadik világbajnokságán induló Hosszú végül 2:11.77 perces idővel zárt, ami összesítésben a 11. helyet jelentette, míg Sebestyén Dalma 2:13.13-mal a 15. pozícióban ugyancsak elődöntős lett.

Hosszú a futam után elmondta, örül annak, hogy legalább még egyszer úszhat ebben a számban - ahol egyébként ő a világcsúcstartó és a legutóbbi négy vb-n nem talált legyőzőre -, mert lépésről lépésre szeretne haladni.

Szabó Szebasztián 50 méter pillangón a nyolcadik idővel jutott az elődöntőbe. A zentai születésű úszó - aki a brazil Nicholas Santosszal holtversenyben tartja ebben a számban a rövidpályás világcsúcsot, most pedig egymás mellől rajtoltak - 23.11 másodperces idővel csapott célba.

Szabó a vegyes zónában elmondta: első úszásnak ez teljesen rendben volt, ráadásul az első vízbe csobbanás mindig nehéz, azonban most koncentrálhat a váltóra és az elődöntőre.

Az előfutamok során négyen értek el 23 másodpercen belüli időt, köztük a 13-szoros világbajnok, címvédő amerikai Caeleb Dressel.

Férfi 400 vegyesen a két magyar közül egy lesz ott a döntőben. Holló Balázs óriási egyéni csúccsal jutott tovább az ötödik legjobb időt elérve, Kós Hubert viszont 12. helyen fejezte be szereplését ebben a számban.

Holló délelőtt 4:10.87 perces idejével közel két és fél másodpercet faragott eddigi legjobbján. Kós a táv második felében esett vissza, végül 4:15.44 perccel csapott célba.

Holló elmondta, álmában sem gondolt volna ilyen időre délelőtt, ugyanakkor nagyon jól érezte magát a vízben, ráadásul délután rendre jobb teljesítményre képes, így bízik benne, hogy a fináléban még tovább tud javulni.

A férfi és a női magyar 4x100 méteres gyorsváltó is döntőbe jutott a budapesti úszó-világbajnokság szombati nyitónapján.

Előbbi Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Bohus Richárd és Németh Nándor összeállításban a tokiói olimpia döntőjében úszott 3:11.06 perces országos csúcsát - ami a japán fővárosban az ötödik helyre volt jó - megközelítve, 3:12.38 perccel zárt, ami harmadik legjobb eredményt jelentette az előfutamok során. A nőknél a Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Molnár Dóra, Gyurinovics Fanni összetételű négyes nyolcadik helyen jutott fináléba.

Budapest, 2022. június 18.
Késely Anna a 400 méteres női gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án.
MTI/Illyés Tibor
Késely Anna a 400 méteres női gyorsúszás előfutamában a vizes világbajnokságon a budapesti Duna Arénában 2022. június 18-án. MTI/Illyés Tibor

Női 400 gyorson Késely Ajna és Fábián Bettina sem jutott döntőbe. Egyéni legjobbjuktól mindketten jócskán elmaradtak: Késely 4:09.09 perccel (legjobbja 4:01.34) a 12., Fábián pedig 4:16.06 perccel (4:07.81) a 22. helyen zárt.

Késely a futam után arról beszélt, továbbra is türelmetlen magával szemben annak kapcsán, hogy nem tud olyan ütemben fejlődni - sőt, van, amikor stagnál -, mint ahogy szeretne.

Takács Tamás 28. helyen végzett 100 méter mellen. Egyéni legjobbjától (1:01.08) nem sokkal elmaradva, 1:01.86 perces idővel csapott célba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×