eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az orosz Danyiil Medvegyev az olasz Jannik Sinner ellen játszik a férfi teniszezők torinói ATP-világbajnokságának Piros csoportjában 2021. november 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Hétfőn egy orosz ugrik a tenisz-világranglista élére

Novak Djokovic február 28. után ismét elveszítette a világelsőséget, köszönhetően annak, hogy levonták a tavalyi wimbledoni tenisztornán kiosztott pontokat, ami esetében a győzelemért járó 2000 volt.

Hatalmas botrányt kavart a teniszvilágban, hogy idén Wimbledonban nem osztanak majd világranglista pontokat, valamint az orosz–ukrán háború miatt sem az orosz, sem a fehérorosz játékosok nem lehetnek ott az angol nyílt teniszbajnokságon.

Amint előbbi információ nyilvánosságra került, már akkor biztosak lehettünk abban, hogy Novak Djokovic elveszíti a világelsőséget, ugyanis címvédőként érkezik majd Londonba, ami 2000 védendő ponttal jár. Mivel ezt nincs lehetősége újragyűjteni az idei füves pályás Grand Slamen, ezért amikor a tavalyi pontszámok törlődnek a listáról, elveszíti első helyét – írja az Origo.

Erre a következő hétfőn fog sor kerülni, amikor a szerb nem csak az első, de a második helyet is elveszíti. Danyiil Medvegyev mellett ugyanis Alexander Zverev is megelőzi majd őt a jelenlegi élő ranglista alapján. Medvegyevnek azzal, hogy bejutott a negyeddöntőbe 's-Hertogenboschban, 7890 pontja van, Zverevnek 7075, Djokovicnak pedig 6770 pont fog a neve mellett állni.

Az Orgio megjegyzi, valószínűleg nem ilyen körülmények között szerette volna visszavenni az első helyet Medvegyev sem, aki február 28. és március 30. között három hét erejéig már vezette a világranglistát. Az orosz játékos az országának a háborús szerepvállalása miatt teniszezőire kirótt büntetés gyanánt nem lehet ott Wimbledonban június végén-július elején. Igaz, ennek pont azért nem lesz jelentősége, mert nem osztanak világranglista pontokat az angol fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×