eur:
389.29
usd:
362.53
bux:
68101.68
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az aranyérmes Tótka Sándor a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Koronavírusos egy olimpiai bajnok sportolónk

Tótka Sándor kajakos ezért "nincs olimpikon üzemmódban".

Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakozó úgy fogalmazott, jelenleg nincs "olimpikon üzemmódban", mivel megfertőződött a koronavírussal májusban a csehországi világkupaversenyen.

A 200 méteres távon ötkarikás aranyérmes sportoló hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta: többféle tünete volt, például nagyon fájt az arcürege. Bár ezek már elmúltak, jelenleg be vannak dagadva a nyirokcsomói, és ameddig ez nem változik, egyáltalán nem edzhet.

"A múlt héten próbáltam evezni, de elképesztően fáradékony voltam" - nyilatkozta az UTE kajakozója. Hozzátette, a második, egyben utolsó válogatóversenyt a hónap végén rendezik Szolnokon, de elég kevés esélyt lát arra, hogy méltóképpen meg tudja mutatni, mire képes.

"Az idei év arról szól nekem, hogy formában maradjak, de nem csúcsformában, mert nem vagyok olimpikon üzemmódban" - ismerte el Tótka.

Mint kifejtette, a kedve és a közérzete jó, és reményei szerint hamarosan, néhány nap múlva ismét edzésbe állhat.

"Várjuk, hogy minden rendben legyen, és óvatosak vagyunk, mert tudjuk, hogy ez nem egy átlagos vírus. A világkupa-csapatból többen is megbetegedtek, többen már újra edzenek, de többen még mindig fáradékonyak" - magyarázta Tótka, aki szívultrahangos vizsgálaton már volt, de a visszatérése előtt még vérvételre is szüksége lesz.

Az idei világbajnokságot augusztus 3. és 7. között a kanadai Halifaxben rendezik, a kontinensviadalra pedig a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében kerül sor augusztus 18-tól 21-ig.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

MBH Bank: A rendszeres megtakarítók átlagosan havi 80 ezer forintot tesznek félre

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48%-a alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta és körülbelül 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – derült ki az MBH Csoport reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság befektetési, megtakarítási szokásait vizsgálta. A befektetett tőke biztonsága továbbra is vezető szempont a válaszadók között, noha az utóbbi évek inflációs környezetében ezzel együtt felértékelődött a hozam fontossága is. A befektetések kezelésében a személyes és az online ügyintézés egyaránt népszerű, tanácsok esetében pedig elsősorban a banki szakértőkre hallgatnak a megtakarítók. A megtakarítással rendelkezők aktívan érdeklődnek a pénzügyek iránt, havonta akár többször is tájékozódnak, informálódnak a befektetési lehetőségekről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×