eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sallai Roland büntetőből gólt szerez a labdarúgó világbajnoki selejtezők 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sallai Roland elárulta, mi kell a sztárok ellen

Vancsa Zalán a korábbi tervekkel ellentétben az első, Anglia elleni, hazai meccsen a felnőtt válogatott tagja lesz.

Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott csak akkor lehet sikeres a Nemzetek Ligája négy júniusi mérkőzésén, ha csapatként funkcionálnak majd a pályán.

"Csak csapatként lehetünk sikeresek, mert nagyon erős ellenfelekkel találkozunk.

Maximális odafigyeléssel, a taktika százszázalékos betartásával lehet esélyünk,

mert a közelmúlt megmutatta, hogy magas kvalitású riválisok ellen is jó eredményre lehetünk képesek" - mondta a telki edzőtáborban tartott sajtótájékoztatón a Freiburg támadója.

Sallai az egyik legjobb teljesítményét a válogatottban éppen az első ellenfél, az Eb-ezüstérmes Anglia ellen nyújtotta, ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, azért nem foglalkoztatja különösebben, hogy megismételje a Wembley Stadionban nyújtott produkcióját, mert az egyént is a csapat tudja kiemelni.

"Aki a válogatotthoz érkezik, annak százszázalékos motivációval kell pályára lépnie a címeres mezben, ezzel nem lehet gondja senkinek" - válaszolta az MTI érdeklődésére, hogy a hosszú szezon után milyen állapotban érkezett a nemzeti együttes összetartására. "Nekem még fájó emlék az elveszített német kupadöntő, de most már az előttünk álló négy meccsre kell koncentrálnia mindenkinek".

A 25 éves játékos arra nem kívánt válaszolni, hány ponttal lenne elégedett az olaszok, a németek és a két angolok elleni találkozón, inkább úgy fogalmazott, hogy a saját játékukra kell koncentrálniuk és meccsről meccsre fejlődniük.

"Aki a keretben van, annak készen kell állnia. Úgy készülök, hogy ha lehetőséget kapok, akkor éljek vele. Nekem az volt a legfontosabb, hogy a keretbe kerüljek, innentől pedig az a dolgom, hogy segítsem Gulácsi Pétert és Dibusz Dénest" - válaszolt az MTI kérdésére Szappanos Péter, a harmadik számú kapus, aki vélhetően nem mutatkozik be a nemzeti együttesben, mivel Marco Rossi szövetségi kapitány a kerethirdetés alkalmával kijelentette, hogy másik két poszttársa két-két mérkőzést fog kapni.

A Budapest Honvéd hálóőre arról is beszélt, hogy minden mérkőzés előtt videoelemzést kapnak a csatárokról, felkészülnek a szögletekre, szabadrúgásokra és tizenegyesekre is.

A magyar válogatott keretéhez utolsóként Nagy Ádám szerdán csatlakozik, míg Gazdag Dániel a pozitív koronavírustesztje miatt nem bevethető, ezért az először behívott Vancsa Zalán a korábbi tervekkel ellentétben az első, Anglia elleni, hazai meccsen mégis a felnőtt válogatott tagja lesz, azaz nem utazik el az U21-es csapat németországi Eb-selejtezőjére.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×