eur:
393.67
usd:
364.6
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szervezet budapesti közgyűlésén 2022. május 28-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyulay Zsolt: helyreállt a béke

A MOB-elnök szerint nekik kell jelentkezniük a feladatokért.

Elfogadta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése a módosított alapszabályt, így a sportélet több fontos szervezete újra delegálhat képviselőt a MOB-ba, amely a vezetők reményei szerint ismét a magyar sportélet parlamentje lehet. A négy hónapja megválasztott elnököt, Gyulay Zsoltot kérdeztük.

Az elnök arról számolt be, hogy jó érzés volt találkozni a tagokkal, mert le voltak lombozva kicsit azután, hogy a legutóbbi választáson nem tényleges munkával, hanem személyi kérdésekkel voltak elfoglalva. Jót tett a hangulatnak, hogy előre meghívták azokat a delegáló szervezeteket, amelyek az alapszabály-módosítással aztán delegálási jogot nyertek.

Gyors, hatékony munka folyt a közgyűlésen – mondta Gyulay Zsolt.

A legfontosabb természetesen az volt, hogy elfogadták az új alapszabályt. Ez alapján 127 fős lesz a közgyűlés, ha teljesen feltöltik a delegáló szervezetek – közölte az elnök.

„Számban nem nagy változás ez, értékeiben nagyon más lesz,

mint a régi közgyűlés. Megtartottuk, hogy több mint hatvan százalék az olimpiai sportágak képviselete, de olyanok is szóhoz jutnak így újra, mint a Magyar Edzők Társasága vagy az egyesületek, a sportújságírók, a sporttudományok képviselői” – hívta fel a figyelmet az elnök.

Gyulay Zsolt úgy látja, helyreállt a nyugalom, a béke a MOB-ban. A szervezett súlyát illetően hozzáfűzte: „nekünk kell jelentkeznünk a feladatokért, nekünk kell elmondani, mire vagyunk képesek, és ezeket a feladatokat el kell vállalni, végre kell hajtani, mert ettől lesz eredményes a magyar sport”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Spanyol szupervonat-gyártót vennének magyarok - Miért izgalmas ennyire a Talgo?

Pár hónapja már voltak pletykák, március elején pedig hivatalossá vált, hogy spanyol vonatgyártót venne egy magyar befektetői csoport, több mint 200 milliárd forintért. A hírek szerint a spanyol kormány igyekszik keresztbe tenni a Talgo nevű cég felvásárlásának, és nemrégiben felbukkanhatott egy újabb potenciális vevő is, így korántsem biztos a siker. Összeszedtük, hogy hol tart most a sztori, hogy mit gyárt pontosan a Talgo, és hogy miért kell ennyire a spanyol cég a magyar befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×