eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma
Märcz Tamás szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás 27 játékost hívott be

Jövő szerdán indul a felkészülés a vizes-világbajnokságra.

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 27 fős bő keretét a hazai rendezésű vizes-világbajnokságra.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki közlése szerint a szakember jövő szerdán 16 játékossal kezdi meg a felkészülést, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében érdekelt tíz ferencvárosi válogatott játékos, illetve a Pro Reccót erősítő Zalánki Gergő pedig június 8-án csatlakozik társaikhoz.

A vb-ig hivatalos mérkőzés nem szerepel a csapat programjában, csupán közös edzések lesznek a kanadai és a horvát csapattal.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók - kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik majd, itt elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a magyarok 21 órától szállnak vízbe.

A férfi válogatott az A csoportban június 21-én Montenegróval találkozik majd először, két nappal később Brazíliával és június 25-én Georgiával mérkőzik meg.

A férfitorna csoportjai

A csoport: MAGYARORSZÁG, Montenegró, Brazília, Georgia

B csoport: Görögország, Németország, Horvátország, Japán

C csoport: Spanyolország, Olaszország, Dél-afrikai Köztársaság, Kanada

D csoport: Szerbia, Ausztrália, Kazahsztán, Egyesült Államok

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×