eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Pirelli gumik a Forma-1-es Magyar Nagydíj első napján a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Még újabb szabályozás jön az F1-ben

A gumihasználattal lesz összefüggésben.

A Forma-1 csökkenteni akarja az egy hétvégén felhasználható abroncsok számát. Az új rendszert jövőre fogják kipróbálni, egyelőre csak két hétvégén. Ennek folyományaként szigorúbb szabályok lesznek érvényesek az időmérőre, a szabályokban az F1-es bizottság a héten meg is egyezett - írta az Origo.

Egy normál, azaz nem sprintfutamos hétvégén a pilóták jelenleg 13 adag száraz pályás abroncsból gazdálkodhatnak, egészen pontosan 8 lágy, 3 közepes, valamint 2 kemény keverékből. Jövőre azonban lesz két olyan alkalom, amikor a piros oldalfalú gumik számát megfelezik, míg a másik kettőt eggyel megnövelik, vagyis ekkor a versenyzők mindössze 11 szettet használhatnak fel.

Azon a két hétvégén viszont az időmérőre már nem lehet bármilyen gumival kimenni, mint most, ehelyett mindig csak egyfajta gumit lehet használni: a Q1-ben a kemény, a Q2-ben a közepes, míg a Q3-ban a lágy lesz a kötelezően előírt. Természetesen kivételt jelent az az eset, ha a pálya vizes.

Idén is volt "gumis" változtatás, mostanra eltörölték ugyanis azt a szabályt, hogy a Q3-ba jutott pilótáknak a másnapi futamon azokon a gumikon kell rajtolniuk, amiken a legjobb Q2-es idejüket elérték. Ennek következtében manapság a legritkábban esetben használják a közepes abroncsokat a kvalifikáción.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×