eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A szlovén Primoz Roglic, a Jumbo-Visma (j) és a kolumbiai Egan Bernal, az Ineos Grenadiers  versenyzője a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny 17., Unquera és Lagos de Covadonga közötti 185,8 kilométeres szakaszán 2021. szeptember 1-jén. Elsőként Roglic ért célba a szakasz végén.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Manu Bruque

Csodával határos: már teker Egan Bernal – fotó

A kolumbiai Tour-győztes másfél hónapja szenvedett szörnyű balesetet, 18 csonttörése volt, a tüdeje is összeomlott.

Szombaton ismét edzésbe állt Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes országúti kerékpáros, aki január 24-én súlyos balesetet szenvedett.

A 25 éves kolumbiai sportoló szombaton feltöltött a közösségi oldalára egy képet, amelyen szobabiciklizés közben látható.

"Amíg van hit, minden lehetséges" - írta a fotó mellé.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Egan Bernal (@eganbernal) által megosztott bejegyzés

Bernal edzés közben, Gachancipában nagy sebességgel nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket,; 18 csonttörést diagnosztizáltak. Később egy nyaki csigolyaműtéten is átesett, saját bevallása szerint 95 százalék volt az esélye annak, hogy lebénul.

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győztes Bernalt február 6-án engedték haza a kórházból. Csapata, az Ineos Grenadiers edzője, Xabier Artexte szerint akár az idei év végén visszatérhet a versenyzéshez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×