eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
02 March 2022, North Rhine-Westphalia, Bochum: Soccer: DFB-Pokal, VfL Bochum - SC Freiburg, Quarterfinal, Vonovia Ruhrstadion: Freiburgs Roland Sallai celebrates after his goal to make it 1:2. Photo: David Inderlied/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by David Inderlied/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: David Inderlied/picture alliance via Getty Images

Sallai Roland csapata történelme legnagyobb sikerét érte el

A Freiburg jutott be elsőként a német kupa, azaz a DFB Pokal 2021–2022-es döntőjébe. A fehér-feketék történetük legnagyobb sikerét érték el. Fontos mérföldkő ez a magyar futball szempontjából is: most először lesz mindkét döntős csapat keretében legalább egy magyar játékos.

Az SC Freiburgot 118 éve, 1904-ben alapították, de csak sokára emelkedett a város első számú csapatává. 1907-ben – a magyar válogatott Gillyvel, azaz Goldberger Pállal a soraiban – a városi rivális Freiburger FC nyerte meg a bajnoki címet. Eddig ez az egyetlen alkalom, hogy a város egyik alakulata „országos” címet szerzett (megnyerte a bajnokságot vagy a kupát), az SC Freiburg egyetlen lépésre van attól, hogy az első kupagyőztes legyen.

Noha a csapat esélyes arra, hogy az 1994–1995-ös bajnoki bronz óta legjobb bajnoki idényét zárja (vagy éppen megismételi a 2012–2013-as ötödik helyet), versenyben van a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolásáért, kétségtelenül meglepetést keltett a kupadöntőbe jutása. Az is tény, hogy a csapat kihasználta szerencsés sorsolását, azt, hogy mindössze két Bundesliga 1-es csapattal találkozott a fináléig vezető úton. (A Bochummal és a Hoffenheimmel.)

Újdonságot jelent a mostani évad abban a tekintetben is, hogy – a szerda esti másik elődöntőtől, az RB Leipzig és Union Berlin találkozójától függetlenül – máris biztos, hogy olyan csapat nyeri a trófeát, amelyik korábban még sohasem.

Biztosan olyan csapat nyeri meg a kupát (2004 óta először, akkor a néhány héttel a kupadöntő előtt megsérülő Lisztes Krisztián nyerte el a serleget), amelyiknek a keretében van magyar játékos. Sallai Roland Freiburgjának vagy Schäfer András Union Berlinje lesz az ellenfele, vagy a három magyar válogatottat, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó RB Leipzig vár rá a május 21-i, berlini döntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×