eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa ünnepel, miután büntetőből lőtt gólt a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkőzésen Lipcsében 2021. november 3-án. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Szoboszlai Dominik góljával nyert rangadót az RB Leipzig

Már harmadik a német Bundesliga 1-ben a csütörtökön az Európa-liga elődöntőjébe is bejutott, s még a Német Kupában is versenyben lévő RB Leipzig. Domenico Tedesco együttese Szoboszlai Dominik a 69. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert Leverkusenben.

Ezúttal mindhárom magyar válogatott, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik a kezdő csapatban kapott helyet, elöl ellenben Poulsen és André Silva kezdett a csütörtöki, bergamói győzelem két hőse, Laimer és Nkunku helyett.

A második játékrészre aztán beszállt az idény lipcsei gólrekordere, sőt Nkunku egy perccel később majdnem tizenegyest harcolt ki, a lepattanó labdát Willi Orbán a kapufára lőtte. Az 59. percben Laimer és Dani Olmo is beszállt, attól kezdve feljavult a lipcsei csapat. A 69. percben Nkunku előkészítése után Szoboszlai külsővel szép – és mivel Tah lábán megpattant a labda, kicsit szerencsés – gólt lőtt.

A győzelemmel az 54 pontos RB Leipzig feljött a bajnoki tabellán a harmadik helyre, a szinte beláthatatlan távolságra lévő Bayern München (72 pont) és Borussia Dortmund (63) mögé.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×