eur:
393.13
usd:
367.33
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
David Alaba of Real Madrid celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on October 24, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Ki gondolta volna ezeket a Real Madrid győzelme után?

A Real Madrid 2-0-ra győzött a Getafe ellen a La Liga, a spanyol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. Ebben alighanem nincsen semmi meglepő. Néhány más számadatban a győzelemmel kapcsolatban annál inkább.

Carlo Ancelottit gyakran bírálják azért, mert keveset pihenteti a harminc fölötti sztárjait, most azonban Fede Valverde, Casemiro és Eduardo Camavinga alkotta a középpályás hármast, Toni Kroos és Luka Modrić pihenőt kapott. A statisztikusok szerint Ancelotti bátrabban rotálhatna: a csapat ugyanis a mérkőzései 80 százalékát megnyerte a 2014–2015-ös idény eleje óta, ha a német és a horvát sztár egyszerre hiányzott a kezdőcsapatból. Harmincöt ilyen meccs volt (minden sorozatot figyelembe véve), 28-at megnyert ezekből a Madrid, három döntetlen és négy vereség mellett.

A Real Madrid immár 12 hazai mérkőzésből álló győzelmi sorozatot számlál a Getafe ellen, nincs még egy csapat, amelyik ellen ilyen jó lenne a mérleg pályaválasztóként az utóbbi időben.

A királyi klub a legutóbbi kilenc hazai mérkőzését kivétel nélkül megnyerte a madridi és a Madrid-környéki riválisok ellen. Ezekből nyolcon még gólt sem kapott.

Kevesen fogadtak arra, hogy Casemiro szerezi majd a Madrid egyik gólját. A brazil középpályás 45 tétmérkőzés után talált ismét a kapuba. A spanyol élvonalban csupán egyetlen játékos akadt szombat estig, akinek több sikertelen gólszerzési kísérlete volt, mint Casemirónak, mégpedig Adrián Embarbának, az Espanyolból.

A másik gólt Lucas Vázquez érte el, mégpedig bal lábbal. A jobbhátvédként, jobb oldali középpályásként és jobbszélsőként is bevethető mindenes egy kicsit egylábas: 2018 decemberében szerzett legutóbb gólt a La Ligában ballal.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×