eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottjának tagjai: LeBron James (b, felül) és Carmelo Anthony (j, felül), valamint Mike Krzyzewski edző (b, alul) és Jerry Colangelo ügyvezető igazgató (j, alul) részt vesznek egy sajtótájékoztatón a londoni olimpia sajtóközpontjában 2012. július 27-én, a 2012-es londoni nyári olimpia megnyitójának napján.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Visszavonult "K edző"

A legendás kosárlabdaedző sosem dirigált az NBA-ben az amerikai válogatottal mégis nyert három olimpiai aranyat.

Visszavonult Mike Krzyzewski, minden idők legtöbb győzelemmel rendelkező egyetemi kosárlabdaedzője, aki három olimpiai diadalra vezette az amerikai válogatottat.

A nehezen kiejthető vezetékneve miatt "K edzőnek" becézett legendás tréner utolsó meccsén csapata, a Duke Egyetem 81-77-re kikapott a North Carolina Tar Heelstől a bajnokság elődöntőjében. Ezzel eldőlt, hogy a 75 éves mester tíz finálés szerepléssel köszön el az élsporttól.

Krzyzewki 1980 óta irányította a Blue Devilst, mellyel öt bajnoki címet nyert, a legutóbbit 2015-ben. Ő az egyetemi liga történetének legtöbb győzelmet aratott edzője az első osztályban, 1202 meccset nyert meg, ebből 1129-et a Duke-kal, 73-at pedig első együttesével, az Armyval.

A tréner a profi ligában (NBA) sosem dolgozott, mégis őt kérték fel 2005-ben szövetségi kapitánynak a felnőtt válogatott mellé, amellyel a pekingi, a londoni és a riói olimpián is diadalmaskodott, továbbá a 2010-es és 2014-es világbajnokságot is megnyerte.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×