eur:
393.23
usd:
368.05
bux:
66001.33
2024. április 24. szerda György
Volgográd, 2018. június 25.Az egyiptomi Mohamed Szalah az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportja harmadik fordulójában játszott Szaúd-Arábia - Egyiptom mérkőzésen Volgográdban 2018. június 25-én. (MTI/EPA/Zurab Kurcikidze)
Nyitókép: Zurab Kurcikidze

Így világítottak lézerrel Szalah szemébe a szenegáli drukkerek - videó

A FIFA nem hagyja annyiban a történteket.

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a katari világbajnokság afrikai selejtezőjének utolsó szakaszában kedd este játszott Szenegál-Egyiptom összecsapáson történtek miatt.

"A releváns információkat a mérkőzés jegyzőkönyve alapján az illetékes fegyelmi testületek értékelik, mielőtt döntés születne a következő lépésről" - írta szerdán közleményében a FIFA.

A tizenegyespárbajban vesztes egyiptomiak a találkozó után többek között rasszizmussal vádolták meg a szenegáli szurkolókat. Az egyiptomi szövetség szerdán közölte, hogy a lelátón a játékosokat, különösen a sztárcsatár Mohamed Szalahot sértegető molinók voltak láthatók, ráadásul az egyiptomi futballistákat bemelegítés közben kövekkel és vizespalackokkal "terrorizálták". Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek.

Az idei Afrika Kupa döntőjét egymás ellen vívó felek vb-re jutásról határozó selejtezős párharcának első meccsét Egyiptom nyerte 1-0-ra a múlt héten, a keddi visszavágón Szenegál győzött 1-0-ra, majd miután a hosszabbításban sem született döntés, tizenegyesek következtek. Ebben az Afrika Kupa-győztes hazaiak bizonyultak jobbnak, 3-1-re diadalmaskodtak és fennállásuk során harmadszor jutottak ki a vb-re. A televíziós közvetítésben látható volt, hogy a tizenegyest rúgók közül többek között Szalahot

lézerfénnyel zavarták,

a Liverpool sztárja kapu fölé lőtte a büntetőt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×