eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Piros Zsombor az ausztrál Alex de Minaur ellen játszik az Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn a sydney-i Ken Rosewall arénában 2022. március 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Dan Himbrechts

Kikaptak a magyarok Sydneyben

Fucsovics Márton után Piros Zsombor is vereséget szenvedett.

Három mérkőzés után még 2-1-re vezettek a vendégek, ezért a hátralévő két egyes meccsből elég volt egyet hozni a továbbjutáshoz. Fucsovics Márton azonban nem bírt Alex de Minaurral, így mindkét csapat második számú játékosa, azaz Piros Zsombor és Thanasi Kokkinakis vívta a mindent eldöntő csatát mintegy háromezer néző előtt.

A világranglistán 240. magyar játékos rögtön elvesztette az adogatását, 99. helyezett ellenfelének a szervái viszont sebezhetetlennek bizonyultak, így 36 perc elteltével a görög származású Kokkinakis került szettelőnybe úgy, hogy adogatóként összesen öt pontot vesztett.

A tenyeressel keményen irányító rivális - aki párosban megnyerte a januári Australian Opent - a folytatásban is alig rontott, és 3-4 ütésből hibára tudta késztetni a melbourne-i Grand Slam-torna 2017-es junior bajnokát. A 22 éves magyar nem találta az ellenszert Kokkinakis gyorsításaira, a bréklabda továbbra is vágyálom maradt, így 1 óra 25 perc elteltével az ellenfél és a hazai válogatott ünnepelhetett. Az "auszik" hatodszor fordítottak 1-2-es hátrányból a DK-ban, ez előzőleg 2000-ben sikerült nekik.

Az ausztrálok sikerük révén részt vehetnek a Davis Kupa-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a magyarok ugyancsak szeptemberben osztályozót vívnak a világcsoportban maradásért.

Davis Kupa, selejtező: Ausztrália-Magyarország 3-2

Thanasi Kokkinakis-Piros Zsombor 6:4, 6:4

Alex de Minaur-Fucsovics Márton 7:6 (7-4), 6:4

John Peers, Luke Saville-Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6

pénteken játszották:

Alex de Minaur-Piros Zsombor 7:5, 6:2

Thanasi Kokkinakis-Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×