eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A szerb Novak Djokovic távozik, miután a cseh Jiri Vesely megnyerte a dubaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjét 2022. február 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Hétfőtől nem világelső Novak Djokovic

Kiesett a dubaji negyeddöntőben a szerb teniszező. 18 év után veszi át nem a nagy négyeshez tartozó játékos az elsőséget.

Hétfőtől nem Novak Djokovic lesz a világelső, miután nem jutott a legjobb négy közé a 2,8 millió dollár (882 millió forint) összdíjazású dubaji kemény pályás tenisztornán.

A 34 esztendős szerb játékos két szettben, közel két óra alatt kapott ki a cseh Jiri Veselytől. A rangsor élén pályafutása során 361 hetet töltő - ezzel rekorder - Djokovic neve 2020. február 3. óta állt a lista tetején.

Az elsőséget a jelenleg Acapulcóban szereplő orosz Danyiil Medvegyev veszi át, ő lesz a férfiak világranglistájának 27. éllovasa. Emellett ő az első, aki a Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray négyesen kívül a rangsor élére kerül 2004. február elseje óta.

Djokovic december 3-át követően a dubaji tornán játszotta első tétmeccseit, mivel oltatlansága miatt - kilencszeres bajnokként - nem indulhatott el januárban az Australian Openen. Az Egyesült Arab Emírségekbe negatív koronavírusteszttel is beléphetett.

Eredmények, negyedöntő

Vesely (cseh)-Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 7:6 (7-4)

Hurkacz (lengyel, 5.)-Sinner (olasz, 4.) 6:3, 6:3

Rubljov (orosz, 2.)-McDonald (amerikai) 2:6, 6:3, 6:1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×