eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A ferencvárosi Myrto Uzuni (b) és Jacob Une Larsson, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Djurgarden mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. augusztus 19-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

A legaktívabbak: Juventus, Tottenham, Newcastle, Barcelona

Jó néhány sztárklub is aktivizálta magát a 2022-es januári átigazolási időszak utolsó napján. Két meghatározó futballista távozott az OTP Bank Ligából is.

Különösen aktív volt a Barcelona, amely januárban korábban már leigazolta Daniel Alvest, Ferran Torrest és kölcsönvette Adana Traorét. A klub meg tudta tartani Ousmane Dembélét, s noha korábban úgy tűnt, a francia vilkágbajnok távozása a feltétele annak, hogy Pierre-Emerick Aubameyangot kölcsönvegye a klub, a nap utolsó óráiban a gaboni csatár orvosi vizsgálaton vett részt a Camp Nouban, majd szabad ügynökként szerződést kapott.

Nagyon fontos napot zárt a Juventus is. A torinói klub az elmúlt héten megszerezte Dusan Vlahovicsot a Fiorentinától, a szerb támadó lett a maga 70 millió eurójával az átigazolási időszak legdrágább játékosa. Hétfőn Denis Zakaria a Borussia Mönchengladbachból a Juvéba igazolt. A torinói klub három futballistáját elengedve szorította le a költségeit, az uruguayi Rodrigo Bentancur és a svéde Dejan Kulusevski a Tottenhamhez, a walesi Aron Ramsey pedig a skót Rangershöz lépett át.

A Tottenham azért vette meg, illetve kölcsön a két juvést, mert elengedve az Olympique Lyonhoz a francia klubhoz tulajdonképpen visszatérő Tanguy Ndombélét. A Brentford leszerződtette Cristian Eriksent.

A Newcastle-nek ez volt az első átigazolási időszaka, amióta szaúd-arábiai tulajdonba került. Mindent figyelembe véve, majdnem százmillió eurónak megfelelő összeget költött el a klub, pedig még az sem biztos, hogy bent tud-e maradni a Premier League-ben. Új szerzeményei: Bruno Guimaraes a Lyontól, Keran Trippier az Atlético Madridtól, Chris Wood a Burnleytől és Matt Targett az Aston Villától. Különösen Bruno Guimaraes került sokba, 42,1 millió eurós vételára a negyedik legmagasabb a téli átigazolási időszakban. Csak Vlahovicsért, Ferran Torresért (Barcelona, 55 millió) és Luis Diazért (Liverpool, 45 millió) fizettek többet.

Frank Lampardot választotta az Everton a menedzseri posztra, a korábbi világklasszis középpályás sokat tett azért, hogy Dele Alli az Evertonhoz kerüljön. A liverpooli Kékek megszerezték a Manchester Unitedből a holland Donny van de Beeket.

A Liverpoolt már érintettük Luis Diaz kapcsán, Jürgen Klopp kérte a Fulham játékosának, Fabio Carvalhónak a megszerzését is. Klubja rábólintott a londoniak által szabott vételárra.

A Manchester City megszerezte, de fél évre még a River Plate-nél hagyta a 22 éves Julán Álvarezt. A Premier League klubjai, a jelek szerint visszatértek a költéseket tekintve a járvány ewlőti szintre, a 295 milliárd fontos össszköltése a januárnak a valaha volt második legnagyobb a téli időszakban, Érdekes,.hogy a további négy nagy liga klubjai 380 milió eurót, 317 millió fontot költöttek, ez szinte ugyanannyi, amennyit a Premier League és a Championship alakulatai kiadtak.

Olaszországban a Genoa volt a legaktívabb, tíz futballista érkezett, tizenketten távoztak. Előbbi lista éke az izlandi válogatott Albert Gudmundsson, a távozók között van Goran Pandev, aki Gianluigi Buffon klubtársa lesz a Parmánál.

Caicedo, ugyancsak a Genoától az Internazionaléhoz igazolt, odament az Atalanta német válogatottja, Gosens is. Az AS Roma két új szerzeménye Sergio Oliveira a Portóból és Maitland-Niles az Arsenalból.

Két futballista a magyar élvonalból igazolt külföldre. Bognár István, a Paks középpályása a ciprusi Arisz Limasszolhoz ment. Az albán válogatott Myrto Uzuni, spanyol lapértesülések szerint három és fél millió euróért, a Ferencvárostól a spanyol élvonalbeli Granadához ment. A transfermarkt.hu szerint Uzunit 2020 nyarán 1,8 millió euróért vette meg a Ferencváros.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×