eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország - Izland mérkőzés a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 18-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kocsis Máté: én nagyon szomorú voltam napokig

Elkezdődött a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a csoportkörben búcsúzó kézilabda-válogatott teljesítményének értékelése.

Kedden ülésezett a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége, de döntés még nem született a férfiválogatott stábjáról az Európa-bajnoki 15. hely után. Gulyás István szövetségi kapitány és segítőinek szerződése január 31-ig szól.

Kocsis Máté, a szövetség elnöke a Sportrádióban elmondta: elindult egy értékelési folyamat, ami a következő hetekben folytatódik, és nemcsak a mostani Eb-t, hanem a mögöttünk lévő 2-3 évet is értékelni kell.

„Valamit mindannyian vártunk ettől a tornától és a magyar csapattól, de semmiképpen sem azt, ami történt. Én nagyon szomorú voltam napokig. Úgy tűnik, mintha a befektetett energia sosem térülne meg. Igaz, egy Izland elleni ki-ki meccs és egygólos vereség nem ciki, pláne nem tragédia. Egy góllal bármikor ki lehet kapni, ilyen a sport" - mondta Kocsis Máté. hozzátette: tavaly minden összejött a világbajnoki ötödik hellyel minden, most viszont Bóka Bendegúz rálépett a vonalra ziccerben.

A sportági vezető szerint egy profit nem nyomhat agyon az elvárással járó teher és a 20 ezres közönség. Kiemelte, hogy a csapat döntött úgy, hogy nincs szüksége mentális felkészítőre, pedig úgy tűnik, kellett volna. Ahogy azt érdemes lesz értékelni, hogy miért nem edzett a válogatott az új budapesti csarnokban a torna előtt.

Az MKSZ elnöke szerint az előrelépéshez erősebb bajnokságra, több színvonalas mérkőzésre lenne szükség.

Gulyás István szövetségi kapitány az InfoRádió Hetes című műsorban beszélt arról, hogy elkészítik a szakmai értékelést az Eb-ről, amelyet majd az elnökség elé tárnak. A szakvezető a csapat teljesítményét 1-esre értékelte. Arra nem tudott válaszolni, hogy folytatná-e a munkát a válogatottnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×