eur:
389.44
usd:
363.3
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A francia Nicolas Tournat (k) a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 3. fordulójában játszott Franciaország - Montenegró mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 24-én. Franciaország 36-27-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen a kézilabda Eb-n - eredmények, állás

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.

A montenegróiak eleinte létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, 4-3-ra vezettek, ezután viszont egyre többet hibáztak és öt perccel később már háromgólos hátrányba voltak. Ráadásul ekkor piros lap miatt elveszítették a csapatkapitányukat: Vasko Sevaljevic védekezés közben megütötte Nikola Karabatic arcát, ezért zárták ki. Csakhamar a franciák is megfogyatkoztak Vincent Gerard piros lapja miatt.

Az olimpiai bajnok ekkor még nem tudott megnyugtató előnybe kerülni, sőt, a meccs negyedénél támadásban megtorpant, ez rossz lövésekben és eladott labdákban mutatkozott meg. Montenegró egyenlített, majd a franciák az egyre javuló védekezésükre alapozva újra lendületbe kerültek és a szünetben négy góllal jobban álltak.

A francia csapat a második félidő első tíz percében rendkívül összeszedett játékkal döntötte el a találkozót, nyolc góllal elhúzott, és a folytatásban sem hasonlított a játék képe az első félidőben látottakhoz.

Budapest, 2022. január 24.
A francia Aymeric Minne (b) és a montenegrói Nebojsa Simic kapus a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 3. fordulójában játszott Franciaország - Montenegró mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 24-én. Franciaország 36-27-re győzött.
MTI/Kovács Tamás
A francia Aymeric Minne (b) és a montenegrói Nebojsa Simic kapus. MTI/Kovács Tamás

A franciáknál Dika Mem, a túloldalon Milos Vujovic volt a legeredményesebb játékos hét-hét góllal. A kapusok közül Wesley Pardin nyolc, Nebojsa Simic 12 védéssel zárt.

A középdöntő-csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek. A döntő hétvége meccseit a magyar fővárosban rendezik.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport (Budapest):

Franciaország-Montenegró 36-27 (16-12)

korábban: Dánia-Hollandia 35-23 (21-12)

Horvátország-Izland 23-22 (10-12)

Az állás: 1. (és elődöntős) Dánia 8 pont, 2. Franciaország 6, 3. Izland 4, 4. Horvátország 2 (96-108), 5. Montenegró 2 (110-126), 6. Hollandia 2 (109-128)

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×