eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Mocsai Lajos szövetségi kapitány (b) és Nagy László, a nemzeti válogatott mezével a Thália Színházban, miután bejelentették, hogy a Barcelonával spanyol bajnok világklasszis átlövő három év kihagyás után csatlakozik a világbajnoki selejtezőre és a londoni olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretéhez.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy László keményen válaszolt Mocsai Lajos kritikájára

A kézilabda-szövetség alelnöke és a férfi válogatott edzői stábjának a tagja még keresi a választ a korábbi sikerkapitány felvetésére, hogy mi a magyar kézilabda irányelve.

"Messzemenő következtetést ebből a világversenyből nem lehet levonni, természetesen a hibákat ki kell javítani, de ezen dolgozunk is” – így összegezte a DIGI Sport híradójának Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, egyben a férfi válogatott edzői stábjának a tagja a házigazda magyar együttes csoportkörös kiesésével zárult Európa-bajnokságot; majd arról beszélt, hogy meglátása szerint nem volt előjele a mostani teljesítménynek.

"A tavalyi világbajnoki ötödik helyezett, illetve a két évvel ezelőtt egészen elfogadhatónak mondott Európa-bajnoki teljesítményünk nem ezt mondatta velünk, hogy hazai rendezőként így kiesünk a csoportból. Sajnos megtörtént, hamarosan meglesz a szakmai vélemény, amit az elnökség elé tárunk" – nyilatkozott Nagy László.

Több hazai szakértő már a kiesés másnapján megfogalmazta a véleményét, a korábbi világválogatott Éles József például úgy nyilatkozott, hogy szerinte akit nyomaszt 20 ezer magyar szurkoló, az adja le a címeres mezt.

"Hogy egyet tudok-e vele érteni vagy nem, az az én magánvéleményem. Egyértelmű, hogy látszott pár játékoson, hogy meglepte ez a közeg. Ezúton is szeretnénk a szurkolók támogatását megköszönni, sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk, és nem tudtunk nekik még legalább négy mérkőzésen ilyen jó hangulatot teremteni" – mondta Nagy László.

A korábbi női és férfi szövetségi kapitány Mocsai Lajos az InfoRádiónak arról beszélt, hogy "ez a spanyol típusú kézilabda nincs a vérünkben, ezért át kell strukturálni a játékunkat", és azt is javasolta, hogy vissza kellene nyúlni a magyar kézilabdázás történelmi tradícióihoz, mert az felel meg a magyar kézilabdának.

"Érdekes kijelentés – reagált a nyilatkozatra Nagy László. – Mérlegeltünk, hogy a magyar válogatott tagjai milyen edzők kezei alatt dolgoztak az elmúlt évben, és ahhoz szerettük volna felállítani nemcsak a taktikát, hanem a fizikális felkészülést is – ez nem spanyol, hanem skandináv, és a skandináv kézilabda ott van az élmezőnyben. Igyekeztünk ötvözni ezeket a szakmai irányelveket. Hogy mi a magyar kézilabda irányelve, arra a választ még én is keresem."

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×