eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
BILBAO, SPAIN - JANUARY 20: FC Barcelona players show their dejection during the Copa Del Rey round of 16 match between Athletic Club and FC Barcelona at San Mames Stadium on January 20, 2022 in Bilbao, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Nyitókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

A Barcelona kiesett, a Real Madrid szenvedett - videók

A Sevilla és az Atlético Madrid után újabb nagyágyú búcsúzott a spanyol labdarúgó Király Kupától.

Az FC Barcelona hosszabbítás után 3-2-re kikapott az Athletic Bilbao otthonában a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében.

A hazaiak Iker Muniain góljával már a második percben megszerezték a vezetést, de a katalánok a decemberben szerződtetett - és a Barcában most másodszor pályára lépő - Ferran Torres találatával a 20. percben egyenlítettek.

A második félidőben sokáig nem esett újabb gól, aztán a hajrában Inigo Martínez volt eredményes, és ezzel újra a Bilbaónál volt az előny, de a Barca Pedri 93. percben elért találatával kiharcolta a hosszabbítást.

A ráadásban Jordi Alba kezezése miatt Muniain tizenegyest rúghatott, és nem hibázott, a Bilbao pedig ezt az egygólos előnyt a lefújásig megtartotta, így 3-2-re nyert, és készülhet a negyeddöntőre, amelynek sorsolását pénteken tartják.

A Real Madrid hosszabbítás után 2-1-re nyert az Elche vendégeként. A rendes játékidő 0-0-s döntetlennel zárult, a ráadás első félidejében - Marcelo kiállítása után emberelőnyben - Gonzalo Verdu révén a hazaiak szereztek vezetést. A Real öt perccel később Isco találatával egyenlített, majd a 115. percben Eden Hazard góljával kiharcolta a továbbjutást. A meccset az Elche is tíz emberrel fejezte be.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×