eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az al-Bajt Stadion, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság nyolc arénájának egyike a fővárostól, Dohától mintegy 50 kilométerre északra fekvő al-Korban 2019. december 17-én. Az elhúzható tetejű stadionban 60 000 ülőhely várja a szurkolókat.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Hatvan eurótól lehet jegyet venni a katari futball-vb-re

A Euronews forrása szerint ma kezdődik a regisztráció a jegyekre. Az 1986-os, mexikói vb óta nem adták olyan olcsón a belépőket, mint amennyiért a hazaiak megvehetik (kb. 3500 Ft), de a külföldiek is jóval olcsóbban kapják, mint négy éve.

A külföldi látogatóknak kínált 60 eurós (közel 22 ezer forintos) jegy harmadával kevesebbe kerül majd, mint a legutóbbi, oroszországi tornán, 2018-ban kapható, 105 eurós belépő, írja a Euronews. Az árat két személy is megerősítette az Associated Press számára, nevük elhallgatását kérve.

A katariaknak 40 katari riálért, azaz nagyjából 3500 forintért kínálják a legalsó árkategóriába tartozó jegyeket: ez a legolcsóbb vb-belépő az 1986-os 3 dolláros mexikói jegyek óta. Az idei tornára szóló jegy nagyságrendileg fele annyiba kerül, mint a 2018-as oroszországi vb-n a helyiek számára elérhető 22 eurós belépő volt.

A munkások is eljuthatnak a meccsekre

Az alacsony ár lehetővé teheti, hogy az alulfizetett katari bevándorlók is látogathassák a vb meccseit a november 21.–december 18. közt megrendezendő tornán. A 2019-es katari atlétikai világbajnokságra a legolcsóbb jegyekért 60 katari riált kértek, majd a belépést végül ingyenessé tették a munkások számára, hogy megtöltsék az üres helyeket.

Keveset kell majd utazni

A FIFA a jegyeket nem nyílt árusítással, hanem szabályozott eljárással osztja szét, az árak teljes skáláját még nem jelentették be. A Közel-Kelet első világbajnokságának mérkőzéseire jegyet igénylő szurkolók csak a február 8-ig tartó első jelentkezési fázis végén, véletlenszerű sorsolás alapján tudják meg, hogy sikerrel járnak-e. Jelenleg a 32 induló csapatból csak 13 kiléte ismert, júniusban véglegesedik majd a vb mezőnye.

A FIFA célja, 500 millió dollárt termeljen vendéglátási jogokból és a jegyeladásokból a világbajnokságon.

A korábbi világbajnokságokkal ellentétben Katarban nem kell sokat utazni, mivel a nyolc újonnan épített stadion Doha 30 mérföldes körzetben található. 1954, a svájci vb óta nem kellett ilyen keveset utazniuk a csapatoknak és szurkolóknak utaznia, de a hotelszobák száma sem volt ilyen alacsony hosszú ideje – a helyi szervezők a legtöbb szobát lefoglalták már, a Euronews keddi keresése során nem talált szálláshelyet a torna idejére.

Kevés lehet a hotelszoba

A látogatóknak fenntartott szállodai szobák, apartmanok és tengerjáró hajókban található szobák központi weboldalon keresztül lesznek foglalhatók.

A nagyközönség számára 90 ezer szoba áll majd rendelkezésre,

40 ezer szobát pedig a csapatok, a hivatalos személyek, a szponzorok és a média számára különítenek el. Korábban sivatagi kempingezési lehetőségeket népszerűsítettek azok számára, akiknek nem jut majd szoba.

A vb szervezői több mint 1,2 millió látogatót várnak a tornára. A csoportkörben 32 csapat mérkőzései zajlanak 12 napon keresztül, ekkor Katar 559 ezer repülővel érkező drukkerre számít, a csúcsot 276 ezer jegytulajdonos jelenti november 27- 28. körül, amihez 128 ezer szobára volna szükség.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×