eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Lékai Máté, a magyar (b) és Samir Benghanem, a holland válogatott játékosa a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. Hollandia-Magyarország 31-28.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lékai Máté: nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk

Csalódottan nyilatkoztak a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai az elveszített Eb-nyitómeccs után. Vasárnap Portugália következik, amely még nehezebb ellenfélnek ígérkezik.

Egyszer sem vezetett a Hollandia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen a magyar férfi kézilabda-válogatott. A csapat az első félidőben összeszedett ötgólos hátrányát nehezen dolgozta le, ám amikor utol is tudta érni a riválist, rendre hibázott támadásban vagy védekezésben, a vége így 31-28-as vereség lett. A holland együttes először nyert Magyarország ellen, ráadásul úgy, hogy a 20 ezer nézőből néhány tucatnyit leszámítva mindenki az ellenfélnek drukkolt. A hangulat azonban mintha pont a riválist dobta volna fel, a magyar kezekre és lábakra viszont béklyót helyezett.

„Idegesen voltunk, sokat hibáztunk, ez görcsösséggé fajult. Nagyon akartak a srácok, de sok hiba csúszott a játékba, ezt pedig a hollandok kihasználták” – értékelt Gulyás István szövetségi kapitány a találkozó után.

A szakvezető reméli, hogy a következő mérkőzésükön könnyebben viselik majd az aréna nyomását és azt az elvárást, amit a sok néző támaszt velük szemben.

„A portugálok ellen az lesz a legfontosabb, hogy kontrolláltabban kézilabdázzuk, a kezünkben tartsuk az irányítást"

– vélekedett Gulyás István.

Lékai Máté szerint a rossz kezdés volt a vereség oka.

„Nagyon rosszul kezdtünk, megbeszéltük, hogy mi kellene tenni, de nem azt csináltuk. Lassan ment a labda, lassan alakítottuk ki a helyzeteket. Ha pedig odakerültünk, kihagytuk, vagy labdát veszítettünk. Semmilyen tornán nem szabad így kezdeni a meccset, mert az megbosszulja magát” – mondta a nyolcgólos irányító.

Az Infostartnak hozzátette, később sem tudta a válogatott átbillenteni a meccset, átvenni a vezetést.

„Lőttünk egy gólt, aztán gyors középkezdésből kaptunk is, mert nem értünk vissza.”

Ezek után vasárnap csak a győzelem elfogadható, de Lékai Máté nehéz meccsre számít, mert a portugál az egyik legerősebb csapat a csoportban.

Bodó Richárd szerint gyorsan akartak megoldani mindent, ezért csúsztak be a hibák, és bár a fordulást követően javult a védekezés is, az eredmény utáni futás felőrölte őket, míg a hollandok megérezték, hogy képesek győzni. Úgy látta, jobb védekezéssel, fontos pillanatban lőtt góllal fordítani lehetett volna. A portugálok elleni meccsre mindenben javulni kell – tette hozzá.

Mikler Roland csapatkapitány szerint sok minden hiányzott a sikerhez.

Sajnálja, hogy csalódást okoztak a kilátogató nézőknek.

„A játék leginkább az első félidőben nem volt helyén való, nehéz helyzetbe kerültünk, és végig rohantunk az eredmény után. Tudtuk, hogy a holland csapat végig küzdeni fog, és most jobb volt nálunk. Pontot kell tenni ennek a meccsnek a végére, nem szabad, hogy rányomja a bélyegét a további teljesítményre, akkor csak magunkkal szúrunk ki.”

A kapus kiemelte: kielemzik a hibákat, és mindent meg kell tenni a következő két napban, hogy a portugálok ellen meglegyen a siker.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×