eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A 2022-es pekingi téli olimpiát idéző szobor előtt fényképezkedik egy nő az eseményt előkészítő bizottság pekingi székházánál, a Soukang Parkban 2021. november 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Észak-Korea nemet mondott a téli olimpiára

Két okot neveztek meg.

A Koreai NDK sportolói nem indulnak a februári pekingi téli olimpián. Távolmaradásáról Észak-Korea levélben értesítette a kínai illetékeseket, okként "az ellenséges erők fellépését és a járványt" jelölve meg.

A phenjani magyarázat szerint "az Egyesült Államok és az irányítása alatt álló erők egyre nyíltabban lépnek fel Kína ellen az olimpia sikeres megnyitásának megakadályozása céljával , emiatt nem vehetünk részt a játékokon" - áll a pekingi szervezőknek küldött KNDK-állásfoglalásban, amelyben egyszersmind leszögezik, hogy "teljes mértékben támogatjuk a kínai elvtársakat abban a munkában, amelyet egy csodálatos olimpiai fesztivál megszervezése érdekében végeznek".

A Koreai NDK nem vett részt a 2021-es tokiói nyári olimpián sem.

Az idei téli ötkarikás játékokat február 4. és 20. között rendezik meg a kínai fővárosban. December 6-án az Egyesült Államok bejelentette a pekingi olimpia diplomáciai bojkottját, ami azt jelenti, hogy állami tisztségviselők nem utaznak Kínába, ugyanakkor amerikai sportolók részt vesznek a kínai havas-jeges versenyeken. A bojkottkezdeményezéshez, amelyet az emberi jogok súlyos kínai megsértésére hivatkozva indított el Washington, mások mellett Ausztrália, Nagy-Britannia és Kanada csatlakozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×