eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Bánhidi Ákos, a csapat edzője(b) és Liu Shaolin Sándor a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban 2019. január 15-én. A magyar csapat története során először végzett a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság éremtáblázatának élén: a hollandiai Dordrechtben rendezett, január 13-án befejeződött kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. Az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tenerifén igyekszik felejteni a jégpályák homályát a válogatott

Hét fővel indulhat a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a februári téli olimpián – mondta az InfoRádiónak Bánhidi Ákos. Az edző-csapatmenedzser arról is beszélt, hogy a januári Európa-bajnokság biztosan elmarad, de szeretnének indulni egy komoly felkészülési versenyen még Peking előtt.

Dordrechtben a rövidpályás gyorskorcsolyázók utolsó olimpiai kvalifikációs állomásán három érmet szereztek a magyarok, így végül öt férfi és két női sportolónk szerzett olimpiai kvótát. Bánhidi Ákos csapatmenedzser megjegyezte, Pekingben, hasonlóan, mint Tokióban, nagyon erős a létszámstop, pedig Magyarország, természetesen nem egyedüli országként, nagyon szeretné elérni, hogy ha falon kívül is, de ott tudhassa a tartalékot a hölgyekénél, bármiféle eshetőségre.

Az edző hozzátette: miután a mögöttük álló négy kvalifikációs torna teljesen felemésztette a versenyzők energiájának minden apró morzsáját, kettő hónappal a legkomolyabb megmérettetés előtt, újra kell kezdeniük az alapozást. Ennek első állomásaként egy tenerife-i edzőtáborba vitte az útjuk, maguk mögött hagyva a jégpályák világát, ahol „hál' Istennek, jégcsarnoknak a hírét se hallották” – fogalmazott az edző.

A hét kvóta nem névre szól, azokat a versenyzők a magyar színeknek szerezték meg, tehát a szakvezető kvázi az utolsó pillanatban is változtathat – erősítette meg Bánhidi Ákos hozzátéve, hogy a felkészülés, de akár a korábbi évek eredményei alapján vannak olyanok, akik „bombabiztos” csapattagnak számítanak. „Sok oka lehet annak, hogy változtatni kelljen, […] de azért vannak elég biztos pozíciók ebben a hetes fogatban” – ismételte meg.

Bár a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség az elmúlt nap törölte a várva vár januári Európa-bajnokságot, Bánhidi Ákos kapott arra való utalást a holland szövetségtől, hogy szeretnének erre az időre egy erős európai versenyt rendezni a legszigorúbb buborék-körülmények között. A magyar félnek lenne erre érdeklődése, hiszen arra az időszakra egy komolyabb, versenyszintű terhelést szerettek volna beépíteni – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×