eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma
VALENCIA, SPAIN - SEPTEMBER 15: Panna Udvardy of Hungary gestures against Marina Bassols of Spain during the first round of the Open Internacional de Valencia, ITF World Tennis, celebrated at Sporting Tennis Valencia on september 14, 2021, in Valencia, Spain. (Photo By Ivan Terron/Europa Press via Getty Images)
Nyitókép: Ivan Terron/Europa Press/Getty Images

Udvardy Panna száz idei meccsel jutott be a top 100-ba

Száz idei mérkőzéssel jutott be a top 100-ba a világranglistán Udvardy Panna, aki pályafutása legjobbjaként hétfő óta a 96. a női teniszezők rangsorában.

A 23 éves játékos - aki vasárnap tornát nyert Brazíliavárosban - az M1 aktuális csatornának elmondta, még nem fogta fel, hogy a szezont a 340. helyről kezdve ilyen magasságba került, és megvalósította gyerekkori álmát.

"Az volt a cél, hogy egy-két Grand Slamet tudjak játszani. Nehéz volt felfogni, hogy előzőleg Montevideóban nem nyertem meg a döntőt, és nem jött össze a top 100, de nagyon motivált a dolog, és éreztem, hogy közel vagyok, emellett jól játszottam, így eldöntöttem, hogy elmegyek Brazíliába is" - elevenítette fel az elmúlt heteket, hozzátéve, hogy a fináléban érezte a nyomást, ezért vesztette el az első szettet 6:0-ra, de az egész éves munka végül mentálisan is megmutatkozott az utolsó meccsen.

A kaposvári teniszező elmesélte, hogy az év elején a kisebb, 25 ezer dolláros tornákra is nehéz volt bekerülni a koronavírus-járvány miatt, de ahogy áprilistól egyre többet versenyzett, folyamatosan fejlődött játékban és emberként is.

"Ha nem vagyok ilyen jó formában fizikálisan, akkor nem tudtam volna lejátszani ezt a száz meccset, de persze a mentális motiváció is kellett. Minden nap úgy megyek le a pályára, hogy nyerni akarok, talán ebben fejlődtem a legtöbbet" - jelentette ki Udvardy Panna, aki a folytatásban egy hetet Budapesten pihen, aztán háromhetes floridai edzőtábor következik, majd december 27-én repül Ausztráliába, ahol két előverseny után jön az Australian Open.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×