eur:
392.75
usd:
367.66
bux:
66250.23
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, korábbi köztársasági elnök a Magyar Birkózó Szövetség 100. születésnapi ünnepségén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épületében 2021. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tollat ragadott Schmitt Pál az öttusa védelmében

Személyes, de kemény hangú levélben cáfolja mindazt, amivel a Nemzetközi Öttusaszövetség elnöke védi a lovaglás cseréjét.

Levelet írt korábbi MOB-elnökként (1989-2010), a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként Schmitt Pál az öttusa korábbi formája védelmében azok után, hogy a sportági szabályalkotók 2024-gyel kezdődően kiradírozzák a lovaglást az öt tusa közül, egy másik, még nem ismert sportágra lecserélve. A cél: az öttusa elmozduljon a nézettségi rangsor utolsó helyéről.

A levél címzettje Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) számos sportoló által lemondásra felszólított elnöke.

Írásában Schmitt Pál cáfolta azt, amivel Klaus Schormann takarózik, jelesül, hogy a NOB kérte a sportágváltást.

"39 éve vagyok NOB-tag, és biztosan állíthatom, hogy ez idő alatt a NOB sosem kérte tőled, hogy változtass az öttusa programján, a lebonyolítási formán vagy a szabályokon…

A NOB sosem kérte tőled és a UIPM-től sem, hogy cseréljétek le a lovaglást" - fogalmazott egyértelműen az írás.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a sportágváltást nem elég a Végrehajtó Bizottsággal jóváhagyatni, az alapszabály szerint a kongresszus kétharmados döntése is szükséges hozzá.

Schmitt Pál cáfolta azt is, hogy 2028-ban levennék az olimpia programjáról az öttusát lovaglással együtt, hiszen a Los Angeles-i olimpia programjának már biztosan része a sportág a korábbi változatban.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×