eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Török Nagydíjának időmérő edzésén az isztambuli pályán 2021. október 9-én. A futamot október 10-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

Beszáll az Audi a Forma–1-be

Az Audi német autógyártó megvásárolta a McLaren csoportot.

Az Audi átvette az irányítást a McLaren Group felett, és ezzel bejutott a Forma 1-be – írja a vg.hu. A tulajdonosváltással biztosítva lesz a brit McLaren jövője, amely annak ellenére került nehéz anyagi helyzetbe, hogy tavaly jelentős tőkeemelést hajtott végre korábbi befektetőitől, valamint 500 millió fontos kötvénykibocsátást hajtott végre.

Egyelőre nem világos, hogy a McLaren vezetésében lesz e újabb változás azután, hogy Mike Flewitt vezérigazgató októberben, mindössze nyolc hónap után, felállt a cég éléről.

A McLaren Automotive felvásárlásával az Audi tulajdonosa, a VolksWagen Group bejutott a Forma–1-be. A német autógyártó régóta áhítozik erre, a tervei között szerepelt egy új istálló megnyitása az évtized közepére. Az egyelőre nem világos, hogy a szintén az VW tulajdonát képező Porsche F1-es visszatéréséről szóló terveket ez a fejlemény hogyan befolyásolja. Pletykák szerint a Posche a Red Bull csapatával együttműködve tervezi a visszatérését az autósport csúcsára.

A McLaren felvásárlásával az Audi egy újabb csúcskategóriás autómárkát szerzett a már tulajdonában lévő Lamborghini mellé. A jövőben nemcsak arra lesz lehetősége, hogy a McLarenekbe saját motorjait szerelje, de átültetheti a brit autógyártó e-autók piacán végzett fejlesztéseit a saját kocsijaiba is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×