eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Utolsó másodperces góllal kapott ki a Kisvárda Kispesten

A Budapest Honvéd a francia Zinedine Machach 94. percben szabadrúgásból szerzett góljával 2-1-re legyőzte a vendég és listavezető Kisvárdát az OTP Bank Liga 8. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Ritkán látható öngóllal már a második percben vezetett a Kisvárda: egy középre passzolt labdába a menteni igyekvő Tamás Krisztián olyan szerencsétlenül ért bele, hogy saját kapusa felett a hálóba emelt. Néhány perc elteltével védőtársa, Klemenz javította ki a hibát, így hamar egyenlített a Honvéd. A folytatásban egyre alacsonyabb színvonalúvá vált a mérkőzés, az idő előrehaladtával pedig a szabálytalanságokból, sőt, a sárga lapot érő belépőkből is egyre többet látott a közönség. Az utolsó 10 percben a játékvezető igyekezett megfékezni az elszabaduló indulatokat négy sárga lapot is kiosztva.

Fordulás után nem változott jelentős mértékben a játék képe, ugyanakkor a gyors ellentámadásokban gondolkodó várdaiak valamivel veszélyesebbnek tűntek, egyszer a kapufát is eltalálták. A hajrához közeledve ismét megszaporodtak a sárga lapot érő szabálytalanságok, miközben nem tűnt valószínűnek, hogy bármelyik együttes képes lesz a maga javára fordítani a mérkőzést. Ez egészen az utolsó percig volt igaz, amikor emberhátrányba került a Kisvárda, és szabadrúgáshoz jutott a Honvéd. A csereként beállt Machach a tizenhatos bal sarka elől, jobb lábbal emelt nagyon szépen és pontosan a bal felső sarokba úgy, hogy Dombó kapusnak esélye sem volt védeni. A vendégeknek a középkezdés után már semmire sem volt idejük, így végül pont nélkül távoztak Kispestről.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)

Bozsik Aréna, 2500 néző, v: Bogár

Gólszerzők: Klemenz (7.), Machach (94.), illetve Tamás K. (2., öngól)

Kiállítva: Melnyik (93.)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×