eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpián versenyző magyar csapat tagjainak eskütételi ünnepségén Budapesten, az Eiffel Műhelyházban 2021. augusztus 11-én. A fogyatékkal élő sportolók seregszemléjén 37+1 fős sportolói delegáció vesz részt Magyarországról.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A paralimpián se lesznek nézők

A jövő kedden induló versenysorozaton 22 sportágban 4400 parasportoló vesz részt.

A nyári olimpiához hasonlóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket.

A szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a japán kormánnyal egyeztetve döntött így hétfőn a koronavírus-járványra hivatkozva.

"Elnézést kérünk minden jegytulajdonostól, akik a helyszínen szerették volna megtekinteni az eseményeket. Reméljük, megértik, hogy elkerülhetetlen volt ez az intézkedés a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt" – mondta Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság elnöke.

Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke korábban arról beszélt, az olimpián bebizonyosodott, hogy nagyszabású multisport eseményt is meg lehet tartani biztonságos körülmények között, ugyanakkor felhívta a paralimpián résztvevők figyelmét az egészségügyi szabályok szigorú betartására.

Az augusztus 24. és szeptember 5. között sorra kerülő paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×