eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
Németh Nándor, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián és Bohus Richárd (b-j) örül az 5. helyezésnek a férfi 4x100 méteres gyorsúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hatalmas országos csúccsal ötödik a 4x100-as gyorsváltó

A vb-bronzérmes időn is majdnem egy másodperccel jobb kellett ehhez az olimpiai helyezéshez.

Németh Nándor 15. lett a 200 méter gyors elődöntőjében, így lemaradt a szám keddi fináléjáról a tokiói olimpia úszóversenyén. A BVSC sportolója vasárnap az előfutamban 1:46.19 perccel megjavította egyéni legjobbját, ezt a teljesítményét azonban nem tudta megismételni hétfőn délelőtt, szinte századra pontosan egy másodperccel maradt el tőle, az 1:47.20 perces ideje a 15. helyre volt elég.

A 21 éves úszó a döntős program végén közép-európai idő szerint 5.05-kor a magyar 4x100 méter gyorsváltóban is szerepelt még; a Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású férfi 4x100 méteres gyorsváltó a pontszerző ötödik helyen végzett a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői napján. A magyar négyes ugyanabban az összeállításban és sorrendben várta a finálét, mint a vasárnapi előfutamot, azaz a 200 méter pillangó világbajnoka, Milák kezdett, s bár javított előző napi idején, így is 48 másodperc felett maradt, és hetedikként indította Szabó Szebasztiánt. A 25 éves győri úszó a helyezésen nem tudott javítani, viszont felzárkózott az előtte lévő stafétákra, ezáltal kedvezőbb helyzetbe hozta a magyar négyes két legjobbját, Bohus Richárdot és Németh Nándort. Ők parádés úszással az ötödik helyre hozták be a váltót, amely 3:11.06 perccel országos csúcsot úszott. A 2017-es, budapesti világbajnokságon felállított régi rekordon közel egy másodpercet, konkrétan 93 századot faragott a négyes, amelyből Németh és Bohus a négy évvel ezelőtti vb-bronznak is részese volt. A mostani ötödik hely értékét tovább növeli, hogy az olimpiák történetében a férfi 4x100 méteres gyorsváltóban a magyar csapat először szerepelt a döntőben.

  • Milák Kristóf: Most jobban és könnyebben ment az úszás. Nem vagyok gyorsúszó, de a váltó miatt örülnék, ha jobban menne a 100 gyors.
  • Szabó Szebasztián: Amikor fontos, mindig sikerül jól úsznom. Tegnap megijedtem, mert túlpörögtem a versenyt, ma arra kellett koncentrálnom, hogy hideg fejjel menjek neki.
  • Bohus Richárd: Előző nap mindenki görcsös és feszült volt, ki kellett robbantani mindenkit ebből az állapotból. Én nagyon pörögtem a verseny előtt.
  • Németh Nándor: Érzésre még jobb időt gondoltam, de ez hatalmas országos csúcs, amellyel csakis elégedettek lehetünk, nincs is bennünk hiányérzet.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×