eur:
393.33
usd:
367.92
bux:
65878.06
2024. április 24. szerda György
Kozák Danuta és Kárász Anna (elöl b-j), valamint a francia Sarah Guyot és Manon Hostens (hátul b-j) a női kajak párosok 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kárász Anna nem titkolja, olimpiai arannyal szeretne hazajönni

Tokióban két számban, 200 méteren egyesben és az 500 méteren induló aranyérem-esélyes négyes tagjaként is szerepelhet a kajakozó, aki öt éve viharos körülmények között maradt ki a később olimpiai bajnoki címet szerző négyesből.

Az időszaknak megfelelő állapotban vagyunk minden tekintetben. Hosszabb edzések voltak az előző három hétben, most kezdünk újra a pályán mozogni, de minden flottul megy. A négyes is egyre inkább összeszokottá vált, jól siklik a hajó – mondta Kárász Anna az InfoRádióban.

A Szeged világ- és Európa-bajnok kajakozója beszélt arról is, hogy az aranyesélyes négyesnek csak heti egy közös edzése van, mert minden tagja más számban is indul az olimpián, és nehéz lenne összehangolni a közös felkészülést. Legfeljebb közvetlenül az olimpia előtt tudnak majd beiktatni több közös munkát.

Kárász Anna indul 200 méteren egyesben is, de mint elárulta, nem ez a szám van a középpontban: "Nagyon fontos a 200 egyes, és próbálom a maximumot kihozni magamból, de

abszolút a négyesé a prioritás."

A kajakozó öt éve az utolsó pillanatban, ráadásul vitatott körülmények között maradt ki a végül aranyérmet szerző négyesből, most viszont tagja a magyar egységnek, és már nem is foglalkozik a 2016-ban történtekkel. "Előre tekintek, csak pozitív érzéseim és gondolataim vannak. Nagyon jó formában, jó erőben érzem magam" – mondta magabiztosan, a korábbi sérülése sem hátráltatja már, bár mint fogalmazott, sok munka van abban, hogy a felkészülést zökkenőmentesen el tudja végezni.

A csapat július 25-én utazik Japánba,

és egyelőre nem foglalkoznak azzal, hogy mi vár rájuk az olimpia helyszínén, majd a következő hetek része lesz az is, hogy a kinti járványszigorra felkészüljenek. Egy hetük lesz Tokióban az akklimatizációra, de közben edzenek is majd, hogy minél gyorsabban alkalmazkodjanak a körülményekhez.

"Mindig azt mondom, és most is ezt gondolom, ha minden pályán a maximumot ki tudtam magamból hozni, akkor azzal elégedett kell hogy legyek, de nyilván az álmom és a legfőbb vágyam, hogy aranyéremmel térhessek haza" – mondta Kárász Anna, és szerinte erre a négyesben van nagyobb esélye, 200 egyesben félve tippelne, de szerinte a döntőbe kerülés már siker lenne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×