eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A PSG elnöke köszöntötte a „futballtörténelem egyik legjobb védőjét” náluk

Elképesztő folyamatok zajlanak a Paris Saint-Germainnél a játékosigazolások terén.

„Hivatalos: Sergio Ramos a PSG-ben játszik a következő szezonban. A Real Madridnál lejárt a szerződése, s mivel nem tudott megállapodni a hosszabbításban, a 35 éves középhátvéd két szezonra szóló szerződést írt alá a fővárosi klubbal. Megtartja a 4-es számát, amelyet már a fehéreknél viselt. Bár átigazolása nem került semmibe, fizetése jelentős lesz: információink szerint körülbelül évi 12 millió euró. Szerdán érkezett meg a Le Bourget repülőtérre, orvosi vizsgálaton Neuilly-ben, az amerikai kórházban esett át, mielőtt aláírta szerződését” – így számolt be a francia sportnapilap, a L’Équipe a világklasszis spanyol védő érkezéséről.

Elképesztő folyamatok zajlanak a Paris Saint-Germainnél. Még nem is volt biztos Sergio Ramos átigazolása, de a klub hívei már nyári mérleget vontak:

  • marad Neymar Júnior,
  • legalább még egy évig marad Kylian Mbappé,
  • sikerült megszerezni Gianluigi Donnarummát a Milantól,
  • Georginio Wijnaldumot a Liverpooltól,
  • Sergio Ramost a Real Madridot és Asraf Hakimit az Internazionalétól.
  • Ráadásul, bár távozni akart, a vezetőség ott tartotta Mauricio Pochetinót is.

Még értékesebbé teszi a PSG erősítéseit, hogy a hatvanmilliós Hakimi mellett a másik három új játékos ingyen érkezik. (Az olasz válogatott első számú kapusának szerződése még nincs aláírva, valószínűleg a jövő héten, az Európa-bajnokság befejeződése után véglegesítik.)

A klubelnök, Nasszer al-Khelaifi így méltatta a spanyol klasszist: „Párizs ma fogadja korunk egyik legnagyobb játékosát. Örömmel jelentjük be, hogy Sergio Ramos csatlakozik hozzánk. Sergio a futballtörténelem egyik legjobb védője. Született versenyző, vezér és kiváló profi. Hatalmas tapasztalata és ambíciói tökéletes összhangban vannak a klub terveivel. Büszke vagyok arra, hogy a Paris Saint-Germain mezét viseli, és tudom, hogy szurkolóink fantasztikus fogadtatásban részesítik majd.”

„Nagyon örülök, hogy a Paris Saint-Germainbe igazoltam. Nagy változás ez az életemben, egy új kihívás és egy nap, amelyet soha nem felejtek el. Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a nagyon ambiciózus projektnek, és csatlakozhatok egy nagyszerű játékosokkal rendelkező csapathoz. Ez egy olyan egyesület, amely már a legmagasabb szinten is megmutatta a tudását és szilárd alapokkal rendelkezik. Szeretnék folyamatosan játszani és segíteni a csapatot a címek elnyerésében” – mondta a 35 éves, világ- és kétszers Európa-bajnok védő a bejelentés után.

Azt, hogy szeretne folyamatosan játszani, alighanem inkább udvariasságnak szánta. Kétségtelen, hogy a koronavírus-járvány miatti leállást követő folytatásban pályafutása egyik legjobb formájában segítette bajnoki címhez a Real Madridot 2020 nyarán, de a legutóbbi, a 2020–2021-es idényben nagyon sokat volt sérült. Mindössze 15 bajnokin, minden sorozatot figyelembe véve 21 mérkőzésen tudott játszani.

Pályafutása tizenkilencedik élvonalbeli idényében szerepel majd először légiósként. A 2003–2004-es idényben mutatkozott be a spanyol élvonalban, a Sevilla játékosaként, majd 2005-ben igazolt a Real Madridhoz, amellyel 22 címet nyert, köztük négy Bajnokok Ligáját, azt a titulust, amelyre leginkább vágynak a párizsiak. A 21. században az öt legerősebb bajnokságban egyetlen más védő sem szerzett nála több gólt. A spanyol válogatott 180 mérkőzésen 23 gólt szerzett.

Párizsban kétéves szerződést kötött, Mauricio Pochettino abszolút alapemberként számol vele. Éppen vele lehet alkalmas a csapat igazán a három belső védős felállási rendre, ebből következően sem a brazil csapatkapitánynak, Marquinhosnak, sem pedig Presnel Kimpembének se vált bizonytalanná a helye.

A már Donnarummával felírt új PSG bomba erősnek tűnik: Donnarumma – Marquinhos, Sergio Ramos, Kimpembe – Hakimi, Wijnaldum, Verratti, Bernat – Di María, Mbappé, Neymar.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×