eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A magyar válogatott a vízilabda BENU Kupa férfi felkészülési tornán Spanyolország ellen játszott mérkőzés előtt a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 4-én. Magyarország - Spanyolország 11-11.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Második lett a Märcz-csapat a Margitszigeten

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-11-es döntetlent játszott Spanyolországgal a margitszigeti BENU Kupa utolsó fordulójában, ezzel megszerezve a második helyet.

A találkozón előbb a magyarok szereztek vezetést, de utána kapaszkodniuk kellett a gyorsan egyenlítő spanyolok után. A második játékrészben Varga Dénes duplájával fordított a házigazda, amely minimális előnyben (5-4) volt a nagyszünetben.

A folytatásban Granadosszal gyűlt meg a bajuk a magyaroknak, akik a harmad negyed második felétől már nem tudtak vezetést szerezni a találkozón, viszont mindig lőtávolon belül maradtak, és egyenlítettek, végül Vámos Márton távoli bombájával.

Märcz Tamás szövetségi kapitány csapatában a BENU Kupán először játszottak együtt az olimpiai keretbe nevezett játékosok, a szakember ugyanis a korábbi két meccsen az utazók közül pihenőt adott néhány pólósnak, akiket a bő keret tagjai helyettesítettek.

A tornát a horvátok nyerték.

Magyarország-Spanyolország 11-11 (1-2, 4-2, 2-3, 4-4)

a magyar csapat gólszerzői: Pásztor, Varga Dénes, Zalánki 2-2, Erdélyi, Hárai, Hosnyánszky, Manhercz, Vámos 1-1

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×