eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Az olimpiai öt karika a tokiói Odaiba Marine Parkban 2021. február 11-én. A Kyodo japán hírügynökség hivatalosan meg nem erősített értesülése szerint Mori Josiro, a 2020-as tokiói nyári olimpiát és paralimpiát előkészítő bizottság elnöke lemondani készül a bizottság február 3-i ülésén elhangzott, szexistának tekintett kijelentései miatt. A tokiói nyári játékokat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Kiderült, mennyi néző lehet az olimpián

Ha rosszabbodik a helyzet, akkor zárt kapus versenyeket is tarthatnak.

Korlátozott számban ugyan, de lehetnek japán nézők a július 23-án kezdődő tokiói olimpia versenyein.

A szervezők - a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után - azt közölték, hogy az adott helyszín befogadóképességének legfeljebb ötven százalékát lehet megtölteni szurkolókkal, a maximális létszám tízezer ember lehet. Hozzátették ugyanakkor, hogy amennyiben július 12-ig rosszabbodik a járványhelyzet, és ismét vészhelyzetet kell hirdetni, teljes egészében kizárhatják a nézőket.

A házigazdák a koronavírus-járvány ellenére biztonságos lebonyolítást ígérnek. A japán hírügynökség friss közvélemény-kutatása szerint a lakosok 40,3 százaléka zárt kapus rendezést szeretne, a válaszadók 30,8 százaléka pedig úgy vélte: le kellene mondani a játékokat.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi döntés nyomán külföldi nézők nem lehetnek a versenyeken. Az augusztus 24-én kezdődő paralimpiával kapcsolatban július 16-án várható döntés a nézőkről.

A játékokat mintegy 40 tokiói, illetve más prefektúrában található helyszínen bonyolítják le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×