eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A másodikként befutó Tótka Sándor a férfi kajak egyesek 200 méteres futamának döntőjében a Szegeden zajló kajak-kenu világkupaversenyen 2021. május 15-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kajak-kenu: már csak pár kérdőjel maradt

Többen kaptak dicséretet a szövetségi kapitánytól az Eb után.

Összesen kilenc arany-, hét ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar kajak-kenusok a poznani Európa-bajnokságon, ezzel a legeredményesebb nemzetként zártak. Hüttner Csaba szövetségi kapitány elégedett a teljesítménnyel.

„Bizakodók lehetünk, erre enged következtetni a négy arany, amiket az olimpiai számokban szereztünk. – mondta a szövetség honlapjának Hüttner Csaba. - Sikerült bebizonyítanunk, hogy nagyon erős a magyar csapat és sok olyan szám van, ahol jó esélyeink lehetnek az olimpián.”

A szövetségi kapitány szerint azt viszont nem szabad elfejteni, hogy Tokióban ennél is erősebb lesz a mezőny. A női mezőnyben új-zélandiakkal, férfiaknál pedig az ausztrálokkal sem találkoztak idén. Ezért nem lehet azt gondolni, hogy az olimpián is ez a realitás, de összességében majdnem teljesen elégedett.

Az Eb kellemetlen meglepetésé a férfi kajak négyes szolgáltatta, amely nem jutott döntőbe 500 méteren. A válogatási elvek értelmében így egy új egységet kell összeállítania az olimpiára a kapitánynak, ami komoly fejtörést okoz majd neki.

Dicsérte a 200 kajak egyesben győztes Tóth Sándort, aki bizonyította, hogy ebben a számban bármikor bevethető.

Kopasz Bálint 500 és 1000 méteren is nyert.

„Bálint versenyről versenyre egyre jobb idén. Sokan hajlamosak voltak elfelejteni az utóbbi időben, hogy ebben a számban két remek versenyzőnk is van.

Varga Ádám legyőzte őt a válogatón, de Bálint az Eb-n bebizonyította, hogy ugyanolyan klasszis, mint eddig volt. Én nem éreztem egy percig se, hogy az ő helyzete veszélyben lenne, bár tény és való, alakulhatott volna úgy is a sorsa, hogy nem kerül a keretbe, de Bálint szerepe számomra sosem volt kérdőjel."

A nőknél kiemelte, hogy egyre jobb az összhang Kozák Danuta és Bodonyi Dóra között. Utóbbi három számban is győzött.

A női négyes a Lucz Dóra, Kárász Anna, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra összeállításban nyert. Az egység szövetségi kapitány szerint is minden dicséretet megérdemel, de hozzátette, Tokióban az ötszörös olimpiai bajnok Kozáknak is helye van a hajóban.

Hüttner Csaba elmondta, a végleges olimpiai keret már majdnem összeállt a fejében, csak néhány kérdőjel maradt.

„A csapat 80 százaléka már megvan a fejemben.

A hat női versenyző kijelölése az átfedések miatt egyszerűbb lesz. Főleg férfi kajakban kell még gondolkodnom, ahol mint mondtam három számban, nyolc beülő helyre kell hat főt kiválasztanom. Jósnak kellene lennem ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozzam, de ez a dolgom.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×