eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Péni István puskája a férfi kisöbű szabadpuska 3X40 lövéses versenyszámának döntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Lövész Központban 2019. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mészáros Eszter bravúros hajrával ragadta magához az aranyérmet

Aranyérmet nyert az Eszéken zajló sportlövő-Eb-n a junior puskások 3x40 lövéses összetett számában.

Az olimpiai kvótás Mészáros Eszter aranyérmet nyert az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokság keddi versenynapján, a junior puskások 3x40 lövéses összetett számában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Mészáros, valamint Bajos Gitta is 1164 kört teljesített az alapversenyben, a döntőbe így Bajos másodikként, Mészáros pedig harmadikként jutott be.

A fináléban a versenyzőknek háromszor 15 lövést kellett teljesíteniük, a

térdelő pozíció után Mészáros második volt, fekvő testhelyzetben pedig az élre került.

Az álló pozíciós lövészetben Mészáros spanyol ellenfele átvette a vezetést, és az utolsó öt lövés előtt nyolctizedes előnyre tett szert. Mészáros a hajrában jobban koncentrált, a 44. lövés után visszavette a vezetést, a rivális pedig hibázott, így a magyar lövő 458,6 körös egyéni csúccsal aranyérmes lett. Bajos sokáig hatodik volt a fináléban, melyet végül negyedikként zárt.

Az olimpiai kvalifikációs kontinenstorna hétfői napján a tokiói indulási joggal szintén rendelkező Péni István aranyérmes volt a légpuskások versenyében, míg a juniorok között Mészáros szombaton ezüstérmet nyert, vasárnap pedig Bajossal és Tóth Annával kiegészülve bronzérmet szerzett a csapatversenyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×