eur:
394.93
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Dzsudzsák Balázs, a DVSC labdarúgócsapatának új játékosa a csapat nyilvános edzésén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. szeptember 22-én. A 33 esztendős, 108-szoros válogatott szélső tizenkét év után visszatért nevelőegyesületéhez, a jelenleg másodosztályú Debreceni VSC labdarúgócsapatához, egyelőre a bajnokság végéig szóló szerződést írt alá.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

NB II: még egyáltalán nem biztos, hogy Dzsudzsák Balázsék feljutnak

A Vasas, a DVSC és a Gyirmót pályázik az NB I-et érő első két helyre.

Kiélezett a verseny a feljutásért a labdarúgó NB II-ben, a DVSC mellett a Vasas és a Gyirmót is pályázhat még az NB I-et jelentő első két hely valamelyikére. Jelenleg a Vasasnak 75, a Lokinak 74, a Gyirmótnak pedig 72 pontja van, és mindhárom csapat két mérkőzést játszik még a bajnokságban – írja honlapján a DVSC.

Az első két helyezett lesz az ősszel NB I-es. Messze nem biztos, hogy a debreceni válogatottsági rekorder, Dzsudzsák Balázs NB I-es lesz az ősszel csapatával.

A három csapat további programja (zárójelben az ellenfél jelenlegi helyezése):

  • Vasas (75 pont)

Nyíregyháza–Vasas (8.)

Vasas–Győr (12.)

  • DVSC (74 pont)

Szentlőrinc–DVSC (14.)

DVSC–Haladás (10.)

  • Gyirmót (72 pont)

Kazincbarcika–Gyirmót (18.)

Gyirmót–Békéscsaba (15.)

Vagyis valamennyi aspiráns hazai pályán zárja a bajnokságot.

Mindhárom csapat jó formát mutatott az elmúlt fordulókban, a legutóbbi öt bajnokijukon egyikük sem kapott ki, a Debrecennek van két döntetlenje, a többieknek egy-egy a győzelmek mellett.

Ilyen sorrendben rangsorolnak az eredmények :

  1. pontszám
  2. több győzelem (mindhárom együttesnek 22 van)
  3. gólkülönbség (Vasas 62–33, DVSC 82–37, Gyirmót 54–30)
  4. egymás elleni eredmény

Az egymás elleni eredmények tekintetében a debreceniek állnak a legrosszabbul, de ennek aligha lesz jelentősége a szempontjukból pontegyenlőségnél, hiszen a gólkülönbség rangsorol hamarabb, abban pedig akkora az előnyük, hogy azt már nemigen lehet behozni. A másik két csapat egymás elleni eredménye is érdektelen, hiszen ha köztük pontegyenlőség állna fenn végül, az csak úgy jöhetne össze, hogy a Gyirmótnak több győzelme van, és akkor már az eldöntené a helyezést, illetve a feljutást.

Vagyis egyenlő pontszám esetén a DVSC a nyerő, a másik két csapat közül pedig a Gyirmót örülhetne. De persze a Vasas várja a legjobb helyzetből a hajrát.

Az utolsó előtti fordulót most, az utolsót jövő vasárnap játsszák. A mérkőzések egységesen 17 órakor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×