eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Dzsudzsák Balázs, a DVSC labdarúgócsapatának új játékosa a csapat nyilvános edzésén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. szeptember 22-én. A 33 esztendős, 108-szoros válogatott szélső tizenkét év után visszatért nevelőegyesületéhez, a jelenleg másodosztályú Debreceni VSC labdarúgócsapatához, egyelőre a bajnokság végéig szóló szerződést írt alá.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

NB II: még egyáltalán nem biztos, hogy Dzsudzsák Balázsék feljutnak

A Vasas, a DVSC és a Gyirmót pályázik az NB I-et érő első két helyre.

Kiélezett a verseny a feljutásért a labdarúgó NB II-ben, a DVSC mellett a Vasas és a Gyirmót is pályázhat még az NB I-et jelentő első két hely valamelyikére. Jelenleg a Vasasnak 75, a Lokinak 74, a Gyirmótnak pedig 72 pontja van, és mindhárom csapat két mérkőzést játszik még a bajnokságban – írja honlapján a DVSC.

Az első két helyezett lesz az ősszel NB I-es. Messze nem biztos, hogy a debreceni válogatottsági rekorder, Dzsudzsák Balázs NB I-es lesz az ősszel csapatával.

A három csapat további programja (zárójelben az ellenfél jelenlegi helyezése):

  • Vasas (75 pont)

Nyíregyháza–Vasas (8.)

Vasas–Győr (12.)

  • DVSC (74 pont)

Szentlőrinc–DVSC (14.)

DVSC–Haladás (10.)

  • Gyirmót (72 pont)

Kazincbarcika–Gyirmót (18.)

Gyirmót–Békéscsaba (15.)

Vagyis valamennyi aspiráns hazai pályán zárja a bajnokságot.

Mindhárom csapat jó formát mutatott az elmúlt fordulókban, a legutóbbi öt bajnokijukon egyikük sem kapott ki, a Debrecennek van két döntetlenje, a többieknek egy-egy a győzelmek mellett.

Ilyen sorrendben rangsorolnak az eredmények :

  1. pontszám
  2. több győzelem (mindhárom együttesnek 22 van)
  3. gólkülönbség (Vasas 62–33, DVSC 82–37, Gyirmót 54–30)
  4. egymás elleni eredmény

Az egymás elleni eredmények tekintetében a debreceniek állnak a legrosszabbul, de ennek aligha lesz jelentősége a szempontjukból pontegyenlőségnél, hiszen a gólkülönbség rangsorol hamarabb, abban pedig akkora az előnyük, hogy azt már nemigen lehet behozni. A másik két csapat egymás elleni eredménye is érdektelen, hiszen ha köztük pontegyenlőség állna fenn végül, az csak úgy jöhetne össze, hogy a Gyirmótnak több győzelme van, és akkor már az eldöntené a helyezést, illetve a feljutást.

Vagyis egyenlő pontszám esetén a DVSC a nyerő, a másik két csapat közül pedig a Gyirmót örülhetne. De persze a Vasas várja a legjobb helyzetből a hajrát.

Az utolsó előtti fordulót most, az utolsót jövő vasárnap játsszák. A mérkőzések egységesen 17 órakor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×