eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Dzsudzsák Balázs, a DVSC labdarúgócsapatának új játékosa a csapat nyilvános edzésén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. szeptember 22-én. A 33 esztendős, 108-szoros válogatott szélső tizenkét év után visszatért nevelőegyesületéhez, a jelenleg másodosztályú Debreceni VSC labdarúgócsapatához, egyelőre a bajnokság végéig szóló szerződést írt alá.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Dzsudzsák Balázs a csütörtöki Eb-kerethirdetés előtt: a válogatott szent dolog

Az NB II-es Debrecen játékosa úgy érzi, tudna segíteni az Európa-bajnokságon a magyar csapatnak.

Csütörtökön hirdeti ki bő Európa-bajnoki keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető korábban kijelentette, hogy az NB II-ből szinte lehetetlen bekerülni a nemzeti csapatba, így pedig Dzsudzsák Balázs sem kapott szerepet az elmúlt másfél évben. A második vonalban feljutó helyen álló DVSC játékosa ugyanakkor jó formában van, négy gól és 14 gólpassz áll a neve mellett, ráadásul a sérülések miatt is elképzelhető, hogy szükség lehet rá.

„Hatalmas öröm és büszkeség töltene el, ha újra helyet kapnék a keretben" – mondta a Magyar Nemzetnek a szélső.

A 34 éves játékos hangsúlyozta, nem számít, hogy ő a válogatottsági társrekorder, ha kell, akkor a kispadon ülve is segítene.

„Ha a szövetségi kapitány úgy dönt, hogy akár csak a jelenlétemmel is tudok segíteni a csapatnak, a stábnak és ezt én sem érzem másképp, akkor elképzelhetetlen, hogy ne vállaljam a szereplést és ne tegyek meg minden tőlem telhetőt akár a pályán, akár az öltözőben.”

Dzsudzsák Balázs úgy érzi, jó állapotban van.

„Amikor visszatértem Debrecenbe, eleinte mérkőzéshiánnyal küszködtem, nagyon sokat hagytam ki, és én sem voltam elégedett a teljesítményemmel. A kemény munkának és sorozatos meccsterhelésnek köszönhetően ma már örömmel mondhatom, hogy mind fizikailag, mind mentálisan remekül érzem magam. Szerencsére ez most már nemcsak a gólpasszokban, hanem a gólokban is megmutatkozik” – mondta, hozzátéve, hogy tudna segíteni az Eb-n.

A DVSC csapatkapitánya szerint talán az előző, 2016-os Eb előtti szakaszban volt ennyire jó állapotban és ennyire motivált.

Arra is nyitott, hogy az Eb után, ősztől térjen vissza a válogatottba, amikor már vélhetően újra élvonalbeli játékos lesz.

„A válogatott mindig is a szívügyem lesz, szent dolog!

Természetesen továbbra is keményen készülök, hogy a teljesítményemmel kivívjam a válogatott meghívót, és soha nem teszek le arról a retinámba égett képről, amely szerint egyszer még telt ház előtt képviselhetem Magyarországot.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×