eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Huszonhat játékost nevezhet Marco Rossi az Eb-re

Az UEFA végrehajtó bizottsága jóváhagyta a nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatos ajánlásokat, amelyek nagy része a koronavírus-járvány miatt vált indokolttá. Ennek részeként a szövetségi kapitányok huszonhatos keretet nevezhetnek a tornára.

Az UEFA tájékoztatójából kiderül, hogy „annak érdekében, hogy mérsékeljék annak a kockázatát, hogy a csapatok játékoshiánnyal szembesüljenek a lehetséges pozitív teszteredmények és az illetékes hatóságok által elrendelt karanténintézkedések miatt, úgy döntöttek, hogy kivételesen 26 játékosra növelik az összes résztvevő csapat játékoslistáját.

Mindazonáltal 23 játékos neve szerepel majd a meccslapon (összhangban az IFAB játékszabályzatának 3. pontjával összhangban, amely lehetővé teszi az A-válogatott mérkőzésekre legfeljebb 12 cserejátékos benevezését), beleértve a három kapust is.

Miután a játékoslistát 2021. június 1-jén leadta az illetékes országos szövetség (a magyar csapat esetében az MLSZ), a szabályozás korlátlan helyettesítést engedélyez a listán súlyos sérülés vagy betegség esetén az első meccs előtt, feltéve, hogy a cserék orvosi igazolással indokolhatók.

Idetartoznak azok is, akiknek a koronavírus-tesztje pozitív volt, vagy akiket a hatóságok fertőzött „szoros kapcsolatának” nyilvánítottak.

Az új szabályozás mostantól lehetővé teszi új kapus benevezését minden mérkőzés előtt a torna alatt, fizikai alkalmatlanság esetén, még akkor is, ha egy vagy két kapus továbbra is rendelkezésre áll a játékoslistáról. Ha egy játékost „kiemeltek” a listáról, nem tehető oda vissza a torna későbbi szakaszában.

Ha a torna ideje alatt koronavírus-fertőzés, vagy kötelező karantén miatt egy csapat nem tud pályára lépni, legfeljebb 48 órás halasztást kérhet majd, hogy legyen ideje új játékosokat behívni a válogatottba. Ugyanakkor amíg egy csapat legalább 13 futballistát - köztük egy kapust - képes kiállítani az aktuális összecsapására, addig nem kérhet halasztást. Meg nem rendezhető mérkőzés esetén a találkozó elmaradásáért felelős válogatott papíron 3-0-s vereséget szenved, az UEFA pedig fegyelmi eljárást indít az adott ország futballszövetsége ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×