eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
Párizs, 2017. augusztus 4.Naszer al-Khelaifiki katari üzletember, a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklub elnök-vezérigazgatója (b) és a csapathoz újonnan átigazolt Neymar brazil labdarúgó fotózáson vesz részt a párizsi Parc des Princes stadionban 2017. augusztus 4-én. Neymar lett a futballtörténelem legdrágább játékosa, miután a Paris Saint-Germain 222 millió euróért (67,4 milliárd forintért)  megvásárolta a spanyol Barcelonától. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: CHRISTOPHE PETIT TESSON

„Újgazdag” európai sztárklubok randevúja a BL-elődöntőben

Az előző sorozat egyik döntőse, az utóbbi években minden sorozat előtt esélyesként emlegetett Paris Saint-Germain fogadja ma este, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a legnagyobb favoritként emlegetett Manchester Cityt.

A két edző a felvezetés során nagyon elismerően beszélt egymásról, Mauricio Pochettino, aki idény közben vette át a PSG-t és korábban Angliában, a Tottenhamnél dolgozott, egyenesen a világ legjobbjának nevezte Pep Guardiolát. Kicsit a mumusának számít a katalán edző, az eddigi 18 találkozásukból csak hármat tudott megnyerni aktuális csapatával, az Espanyollal és a Spursszel Guardiola Barcelonája vagy Manchester Cityje ellen. Guardiola tíz győzelmet számlál.

Legemlékezetesebb párharcukból ellenben ő jött ki jobban: 2019 tavaszán a Tottenham kiejtette a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, miután a hazai 1-0 után „csak” 4-3-ra kapott ki az Etihad Stadionban. Az idegenben szerzett gólokkal a londoniak mentek tovább.

A Paris Saint-Germain és a Manchester City másodszor találkozik egymással a Bajnokok Ligájában, a 2015–2016-os negyeddöntőből a City jutott tovább az elődöntőbe. Az akkori szereplők közül De Bruyne, Fernandinho és Sergio Agüero, illetve Ángel Di María és Marquinhos kaphat most is szerepet.

Korábban még egyikük sem tudta megnyerni a sorozatot. A PSG főtulajdonosa egy katari cég, a Qatar Sports Investments, az egyesület első számú vezetője, elnöke, Nasszer el-Khelafi. A Manchester City tulajdonosa a City Football Group, amelynek főtulajdonosa (78 százalékos mértékben) az Arab Emírségekbe való Abu Dhabi United Group for Development and Investment.

Mind a két csapat német ellenféllel szemben jutott tovább a negyeddöntőben, a korábban a Barcelonát is búcsúztató PSG a Bayern Münchent, a Borussia Mönchengladbachot is kiverő City pedig a Borussia Dortmundot ejtette ki.

Még egyik sem nyerte meg a Bajnokok Ligáját (illetve a Bajnokcsapatok Európa-kupáját sem), viszont mindkettő volt a múlt század végén megszűnt Kupagyőztesek Európa-kupája nyertese. Akár a PSG, akár a City megnyerné a sorozatot (a másik ágon lévő Real Madrid a sorozat rekordere, s volt már győztes a Chelsea is), a huszonharmadik győztese lenne a bajnokok tornájának. 2012 óta először avatnának új győztest, akkor éppen a Chelsea győzött.

Mindig érdekes, hogy az aktuális ellenfelek közül kik futballoztak korábban együtt. Kylian Mbappé és Bernardo Silva, illetve Benjamin Mendy egyaránt az AS Monaco futballistája volt a 2016–2017-es idényben. Moise Kean és João Cancelo, előbbi a PSG, utóbbi a City tagja most, két idénnyel ezelőtt klubtárs volt a Juventusban.

A mérkőzés 21. órakor kezdődik, a német Felix Brych lesz a játékvezető. A visszavágót jövő kedden rendezik.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×