eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkőzésen Liverpoolban 2021. április 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Zinédine Zidane: "ezt a csapatot nem lehet leírni"

Jürgen Klopp szerint az első meccsen ment el a Liverpool továbbjutása, a visszavágó rendben volt. A Dortmundnál azon bosszankodnak, hogy három félidőben jól álltak. Pep Guradiola megtörte a jeget.

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője szerint nem a szerdai visszavágón játszott gól nélküli döntetlennel, hanem a múlt heti 3–1-es idegenbeli vereséggel bukták el a Real Madrid elleni párharcot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

"Mindig vannak kulcspillanatok, de ezt a párharcot nem most, hanem Madridban buktuk el" – nyilatkozott a német szakember. A liverpooli meccsel kapcsolatban hozzátette: jól játszottak, agresszívak voltak, helyzeteket dolgoztak ki, amivel kellemetlenséget okoztak a Real Madridnak, a gól viszont hiányzott a játékukból.

Mohamed Szalah ígéretes helyzetekben rontott, és Sadio Manéval, valamint Roberto Firminóval alkotott támadósora ezúttal nem bizonyult olyan veszélyesnek, mint az elmúlt két idényben.

"Tudjuk, hogy Mo Szalah milyen gyakran fejez be góllal ilyen helyzeteket csukott szemmel. Ezúttal mégsem sikerült neki. Ma este teljesen rendben voltunk, mégis kiestünk" – mondta a német edző.

James Milner, a Liverpool játékosa szerint megfelelő volt a hozzáállásuk és a teljesítményük a visszavágón, de a kihagyott helyzeteik megbosszulták magukat.

"Egyértelműen mi voltunk a jobb csapat, megdolgoztunk a győzelemért. Gyorsan le akartuk dolgozni a hátrányunkat, és ennek megfelelő tempóval kezdtünk. Ha ilyen intenzitással játszottunk volna az első mérkőzésen, akkor egészen más lett volna a párharc kimenetele. A két meccset tekintve végül nem voltunk elég jók" – nyilatkozta az angolok középpályása.

Zinédine Zidane, a több játékosát, köztük kulcsembereit (Ramos, Varane, Hazard, Carvajal) nélkülöző Real Madrid francia vezetőedzője hangsúlyozta: továbbjutásuk összefogás eredménye.

"Ezt a csapatot nem lehet leírni, és mindig többet akar"

– nyilatkozta. Kiemelte: erős hazai kezdésre számítottak, nem is csalódtak, de állták a rohamokat, amire büszkék lehetnek. Miként arra is, amit az elmúlt héten elértek. A fővárosiak hét végén a Barcelona 2–1-es legyőzésével tették nyílttá a bajnoki versenyfutást, és jutottak közben a BL legjobb négy csapata közé.

A spanyol gárda brazil játékosa, Casemiro is hiányzó társait emelte ki, valamint azt, hogy a csapat oszlopának nevezett Ramos, Varane belső védőpárost nagyszerűen helyettesítette Nacho és Eder Militao.

"Megmutatták, hogy elég jók ahhoz, hogy ebben a csapatban játsszanak. Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk, tekintettel arra, hogy milyen ellenféllel mérkőzünk. Nagyon nehéz a Liverpool ellen játszani, de csapatunk fantasztikus munkát végzett, amelyből mindenki kivette a részét" – mondta Casemiro.

A 13-szoros BEK/BL-győztes Real Madrid az elődöntőben is angol klubbal mérkőzik meg, ellenfele a 2011–2012-es sorozatban első Chelsea lesz.

Pep Guardiola első BL-elődöntője a Cityvel

Josep Guardiola Phil Foden teljesítményét dicsérte, miután a Manchester City szerda este 2–1-re nyert a Borussia Dortmund vendégeként, és kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé.

Az angol együttes továbbjutása 15 perc után veszélybe került, miután az idegenben 2–1-es vereséget szenvedő német csapat Jude Bellingham góljával előnyt szerzett. A szünet után azonban Riyad Mahrez tizenegyesből egyenlített, Foden pedig a 75. percben betalált, ezzel eldöntötte a párharcot.

"Két nagyon fontos gólt is szerzett, és sokat segített, hogy ott lehessünk az elődöntőben – dicsérte 20 éves szélsőjét Guardiola, utalva arra, hogy Foden az első meccsen is eredményes volt a Dortmunddal szemben. – Egyre inkább megtanul döntéseket hozni, dinamikusan futballozik támadásban és védekezésben is, csakúgy, mint a kis területen zajló játékban." Hozzátette, Foden mindig keresi azokat a szituációkat, amikor játékba avatkozhat.

A Manchester City az elmúlt hat évben másodszor került be a legjobb négy közé a BL-ben, Guardiola irányításával azonban most először.

Az edzőnek ez már a nyolcadik elődöntős párharca lesz a legrangosabb európai kupasorozatban, amivel utolérte az örökranglistán a portugál José Mourinhót.

"Sokat jelent ez, a klub és a csapat megérdemli – nyilatkozta a meccs után Ilkay Gündogan, a City középpályása. – Hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk egy nagyszerű versenysorozatban, és eljutottunk a négy közé ezzel a kerettel." Majd dicsérte az ellenfelet, kiemelve, hogy a Dortmundnak számos minőségi futballistája van, akikkel "egy jó napot kifogva" bárkit le tud győzni. "A BL-nek különösen ebben a szakaszában már minden arról szól, hogy mennyire tudsz meccsben maradni, és döntő jelentőségű a hozzáállás, valamint a futballisták személyisége."

A német csapatot megbízott edzőként irányító Edin Terzic úgy fogalmazott, "keserves csalódottságot" érez, mert a párharc négy félidejéből háromban úgy érezték, hogy továbbjutásra állnak.

"Próbáltuk szorossá tenni az összecsapást, és a meccs nagy részében ez sikerült is, úgyhogy most el vagyunk keseredve" – mondta, ugyanakkor kijelentette, hogy a City mindkét találkozón kiemelkedően futballozott, és megérdemelten jutott tovább.

A Manchester City a fináléba jutásért a címvédő Bayern Münchent kedden búcsúztató Paris Saint-Germainnel találkozik majd.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×